UFC

Prvak ONE Championshipa ima recept za Khabiba: 'Njegovi protivnici su fokusirani na krive stvari'

Christian Lee
 Instagram
Christian Lee vjeruje da većina protivnika Khabiba Nurmagomedova u borbi ulazi s krivom strategijom

22-godišnji Christian Lee velika je zvijezda ONE Championshipa. Zapravo, obitelj Lee je svojevrsni zaštitni znak te promocije, budući da se prvo proslavila njegova sestra Angela, a nakon toga i on, posebno iznenađujućom pobjedom nad Shinyom Aokijem iz svibnja prošle godine. Tada je uzeo titulu, a nju je potvrdio pobjedom u finalu Grand prix turnira protiv Saygida Arslanalieva. Mladi prvak tako je postao poznato ime u MMA svijetu.

Kako je riječ o borcu lake kategorije, naravno da on prati i sve što se događa u drugim promocijama, prije svega u UFC-u. Dolasku u najveću svjetsku promociju trenutno nije niti blizu, budući da mu oni u ovom trenutku ne mogu ponuditi ono što može ONE, a i već je izgradio svoje ime te zvjezdani status na azijskom tržištu. No, nitko mu ne brani sanjariti o eventualnoj borbi protiv Khabiba Nurmagomedova te o tome na koji bi mu se on način suprotstavio.

"Jedan čovjek kojem ide jako dobro i protiv koga bih se jednog dana volio boriti je Khabib Nurmagomedov. On je neporažen u profesionalnoj karijeri i pobijedio je svakoga koga je trebao. Vjerujem kako je trenutno svjetski broj 1 borac i bila bi mi čast jednog dana odraditi 'superfight', UFC protiv ONE-a", rekao je Lee medijima u Singapuru.

Iako je još uvijek relativno neiskusan borac čiji najbolji dani tek dolaze, Lee vjeruje kako zna kakav bi trebao biti pristup i strategija u borbi protiv Khabiba. Uvidio je nešto što svi njegovi protivnice rade, a zapravo bi se trebali fokusirati na druge stvari.

"Mislim da je najveći problem drugih boraca što se previše brinu oko toga što će Khabib napraviti. Svi su fokusirani na to da ih on ne sruši. Rijetko tko dovoljno razmišlja o tome kako pobijediti. Moj bi plan bio jednostavan. Izbaciti ga iz ritma udarcima, obraniti njegova rušenja te čak na kraju srušiti njega. Plan bi svakako bio pogoditi ga prije nego on pogodi mene. Kad mu jednom dozvolite da radi ono gdje je najbolji, sve dalje za vas je strmoglava padina. Ključ pobjede nad Khabibom je pogoditi ga prvi i onda ga nastavljati pogađati sve dok ti ruka ne završi u zraku", prognozirao je.

Christian Lee (13-3) svoju će titulu braniti idućeg petka, kad ga na ONE-ovoj priredbi čeka neporaženi Moldavac, Iuri Lapicus (14-0).

Linker
20. travanj 2024 07:49