UFC

Prvakinja odgovorila Joanni Jedrzejczyk: 'Neću revanš, želim dati priliku drugima'

Weili Zhang
 Instagram
UFC-ova prvakinja Weili Zhang ne želi već u sljedećem meču odraditi revanš s Joannom Jedrzejczyk nakon što je pobijedila prvakinju u spektakularnoj borbi na UFC 248 početkom mjeseca.

U pet sjajnih i krvavih rundi dvije su borkinje ponudile jedan od najboljih mečeva u povijesti ženskog MMA-a. Zhang je obranila titulu slamka kategorije podijeljenom sudačkom odlukom, no mnogi smatraju da je pobjeda mogla pripasti i Poljakinji pa su odmah nakon meča počele priče o revanšu. Joanna je ovih dana još jednom prozvala Zhang, ali prvakinja ima drugačije planove,koje zasad koči kriza zbog koronavirusa.

"Ne znam kada ću odraditi sljedeću borbu jer je sve zaustavljeno zbog ove COVID-19 pandemije. Voljela bih se opet boriti u SAD-u jer vidim da je puno azijata i Kineza motivirano mojim borbama i znam da će navijati za mene. U SAD-u je i najveća baza MMA fanova. No, još ne želim revanš. Voljela bih dati priliku i drugim borkinjama koje čekaju", poručila je Weili.

Još nije pogledala snimku prvog meča, ali tvrdi da nije zadovoljna svojom izvedbom.

"Nisam još gledala jer nisam pružila jednu od najboljih predstava niti pokazala svoju najbolju formu. Cijenim podršku i priznanja od strane fanova, drago mi je da su uživali u borbi. Joanna i ja u oktogon smo ušle čvrsto i odlučno kako bismo priredile fascinantnu borbu. Ljudi u Kini mi pokazuju veliko poštovanje, svi vodeći mediji su me intervjuirali. Čula sam i da je borba u Kini u 24 sata pogledana više od 100 milijuna puta. Toliko fanova je gledalo PPV da se srušio server", kazala je prva UFC-ova prvakinja iz Kine.

Zhang je trenutno ima 21 pobjedu u nizu, a jedini poraz u karijeri doživjela je u svom MMA debiju 2013. godine.

Linker
19. travanj 2024 07:17