UFC

Prvi UFC-ov Makedonac prihvatio doping suspenziju pa dogovorio borbu

Alen Amedovski
Prvi makedonski borac u UFC-u, Alen Amedovski, prihvatio je USADA suspenziju u trajanju od šest mjeseci koja mu je određena radi uzimanja kanabisa. Kako ona starta od datuma uzimanja uzorka, a pored toga je uspio izboriti redukciju iste, on je odmah bio u stanju dogovoriti iduću borbu. Nastupit će krajem rujna na Fight Nightu u Kopenhagenu.

Alen Amedovski svoj je prvi UFC nastup imao u travnju na Fight Night priredbi u St. Petersburgu. Tamo je poražen jednoglasnom odlukom od Krzsytofa Jotka, a nedugo nakon borbe njegov uzorak predan USADA-i dao je pozitivan nalaz na metabolit kanabisa. Amedovski je nakon saslušanja prihvatio suspenziju u trajanju od šest mjeseci, koja retroaktivno starta od 20. travnja, datuma kad je uzorak predan. No, kako je prihvatio sudjelovanje u USADA-inom programu borbe protiv dopinga, ona mu je reducirana za još tri mjeseca.

Tako će Amedovskom suspenzija zapravo završiti sutra i ovaj borac srednje kategorije je bio u stanju dogovoriti novu borbu. Svoju prvu UFC pobjedu tražit će 28. rujna na Fight Nightu u Kopenhagenu, gdje će mu se suprotstaviti John Phillips (21-9, 0-3 UFC). Borac iz Walesa zadržao je svoj posao unatoč tri poraza prije svega zbog toga što se radi o agresivnom borcu čije su sve tri borbe bile vrlo zabavne za publiku. Ipak, svi su svjesni kako protiv Amedovskog mora upisati pobjedu ili će biti prisiljen pronaći novu organizaciju u kojoj će prezentirati svoje borilačke vještine.

Fight Night u Kopenhagenu trebala bi predvoditi borba srednje kategorije između Jacka Hermanssona i Jareda Cannoniera, no UFC istu još nije službeno potvrdio. Zato je do sada potvrđeno nekoliko zanimljivih borbi u poluteškoj i srednjoj kategoriji. Borba Amedovskog i Phillipsa savršeno će se uklopiti u takav program.

Linker
14. travanj 2024 04:37