UFC

Rakić komentirao Jonesovu odluku i najavio: 'Moram još jednom šokirati svijet!'

Aleksandar Rakić
 Screenshot (YouTube, UFC)
Bio je iznenađen, ali u potpunosti razumije Jonesovu želju da nove izazove potraži u teškoj kategoriji

Nakon godina dominacije u poluteškoj kategoriji 'Bones' je prelomio i konačno odlučio kako je došlo vrijeme da svoje vještine testira među teškaškim društvom. Tema je to koja posljednjih dana zabavlja MMA zajednicu pa su tako određena pitanja bila neizbježna i za Rakića koji se trenutno nalazi u Las Vegasu gdje čeka meč s Anthonyjem Smithom.

"Da, bio sam vrlo iznenađen, ali ga razumijem. On ima toliko obrana naslova u poluteškoj i mislim da jednostavno želi nove izazove, a pronašao ih je među teškašima. Pored toga, u poluteškoj kategoriji stiže nova era boraca. Poput mene, ali i drugih. A Jones je učinio toliko stvari u poluteškoj da tu više ne mora ništa nikome dokazivati. Stoga razumijem njegov prelazak u tešku. No, tko zna, možda se vrati ako dobijemo novog prvaka. Vidjet ćemo."

A novog prvaka trebali bi dobiti 26. rujna kada je na rasporedu UFC 253 priredba na kojoj će se obračunati Dominick Reyes i Jan Blachowicz.

"Reyes i Jan, njih dvojica stvarno zaslužuju meč za titulu. Zanimljiv je i dvoboj Thiaga Santosa i Glovera Teixeire, ali i onaj mene i Smitha. Znači, imamo tri borbe i nakon istih ćemo vidjeti što će se dogoditi i tko će biti prvi izazivač za pobjednika u okršaju Reyesa i Jana."

Pretpostavka je da će UFC prednost pri odabiru idućeg izazivača vjerojatno dati uspješnijem iz dvoboja Teixeire i Santosa, ali tko zna kako će se taj meč odviti... Možda bi baš jedna impresivna Rakićeva izvedba mogla natjerati Danu Whitea i društvo da dobro razmisle o sljedećem potezu...

"Trebam u subotu poslati jasnu poruku i još jednom šokirati svijet svojom izvedbom. Onda ćemo vidjeti što slijedi. Sada sam 100 posto fokusiran na Anthonyja, a poslije toga, kada borba završi i kada mi podignu ruku u zrak, onda ću odlučiti što ću napraviti i što ću reći", zaključio je Rakić.

Linker
23. travanj 2024 20:13