UFC

Rakić poražen od Oezdemira podijeljenom odlukom sudaca

Aleksandar Rakić
 screenshot
Volkan Oezdemir pobjednik je sunaslovne borbe UFC Fight Nighta 165 protiv Aleksandra Rakića. Nakon tri runde taktičkog nadmudrivanja, švicarskom borcu pripala je podijeljena sudačka odluka. Time je Rakić doživio svoj prvi UFC poraz te je isto tako propustio priliku doći do pobjede karijere.

Neočekivani prvi poraz u svojoj UFC karijeri doživio je Aleksandar Rakić i to u borbi gdje se većinu vremena činilo kako ju ima pod kontrolom. Ipak, neugodan udarac u koljeno ga je sredinom borbe usporio i tu je bivši izazivač iskoristio priliku za napraviti dovoljno konkretnih stvari koje su dva suca naveli na to da borbu boduju u njegovu korist.

Sjajno je Rakić otvorio borbu krasnim napadom kojim Oezdemira odvodi do ograde. Nakon toga napada koljenom koje je Volkan obranio, da bi se prebacio na giljotinu. Nije to bilo dovoljno čvrsto tako da se brzo vraćaju na distancu. Rakić je pokušavao kombinacijama, a Oezdemir je tražio jedan udarac kojim bi preokrenuo borbu u svoju korist. Dvije minute prije kraja prve runde Rakić je upisao rušenje, no nije borbu dugo zadržao na podu. Ipak, bilo je to dovoljno da mirno prvih pet minuta privede kraju i u svoju korist.

Druga runda ponovno donosi borbu na distanci. Rakić je odlično kretao, ali je i smanjio broj napada, dok je Oezdemir većinu udaraca pronalazio kroz low kickove. Jedan takav ugrozio je Rakića tako što je došlo do ozljede koljena nakon koje je ovaj vidno usporio. Podigao je Oezdemir tempo i počinje prilaziti te pronalaziti prostor za plasirati direkt. Rakić je pokušavao kroz klinč doći do rušenje, no dobro je to njegov protivnik branio. Na distanci je situacija i dalje bila podjednaka te je teško bilo zaključiti kome pripada druga runda.

Treću rundu Rakić ponovno kreće dinamičnije, da bi sredinom još jednom usporio i tu Oezdemir ponovno pronalazi priliku za nekoliko sjajnih "single shotova". Dojam je bio kako Rakić pogađa više, ali Oezdemir snažnije te da radi više štete. Švicarac je posljednju minutu borbe odradio kao da je siguran da gubi i da treba prekid te je tu pogodio još nekoliko dobrih udaraca kojima je vjerojatno i ukrao ovu pobjedu.

Na kraju su dva suca presudila 29:28 u korist Oezdemira, dok je tek jedan smatrao kako je Rakić napravio dovoljno da bi došao do najvažnije pobjede svoje karijere. Ipak, to se nije dogodilo, tako da se sad vraća jednu stepenicu unazad ili ostaje tu gdje je bio i prije ove borbe. Što se tiče Oezdemira, može se reći da je ovu borbu dobio na isti način kao što je onu protiv Dominicka Reyesa izgubio. Bilo je gusto i neizvjesno, mnogi će smatrati kako je Rakić napravio dovoljno za pobjedu, no tri suca su oni čiji je sud jedino bitan, a samo jedan od trojice bio je tog stava.

Linker
25. travanj 2024 07:00