UFC

Rat na Twitteru urodit će plodom? Evo što Dana White misli o 'superfightu' Jonesa i Adesanye!

Jon Jones i Israel Adesanya
 screenshot/YouTube
Dana White je itekako zainteresiran organizirati borbu Israela Adesanye i Jona Jonesa

Israel Adesanya i Jon Jones trenutno vode žestoku verbalnu bitku, svakako najveću među UFC borcima. To je zapravo vrlo neobično, ako uzmemo u obzira da se radi o dvojcu koji nastupa u različitim kategorijama te čija se eventualna međusobna borba još uvijek nije razmatrala u nekim realnim kombinacijama. Bilo je tu nekih spomena, no svaki je do sada gradio svoj šampionski put u kategoriji kojom je vladao.

Ipak, teško je očekivati kako je to nešto o čemu se na vrhu UFC-a ne razmišlja. "Superfightovi" su uvijek bili intrigantni i tako će ostati, iako je na kraju zapravo tek jedan mali dio njih na kraju vidio svjetlo dana.

"To je borba koju je svakako potrebno organizirati. Borba između njih dvojice je ogromna!", rekao je White u razgovoru za UFC Arabia, čime je jasno dao do znanja kako je tako nešto moguće te kako se o tome otvoreno razmišlja.

Postavlja se pitanje kad bi se tako nešto moglo dogoditi. Adesanya je tek obranio svoju titulu po drugi put te ispred sebe ima neke nadolazeće prijetnje, dok je oko Jonesa teško zaključiti kao borac koje kategorije bi se mogao vratiti i kada. No, ispod poluteške on sigurno ne ide, tako da bi eventualni okršaj vjerojatno bio organiziran s donjom granicom od 93 kilograma.

"To ne ovisi o onome što ja želim, nego o onome što oni žele. Adesanya je prvak, on radi ono što on želi i jako dobro shvaća kako je njegova kategorija sad njegovo vlasništvo te se tako i ponaša. Mislim kako on želi borbu protiv Whittakera ili Cannoniera, odnosno protiv pobjednika njihove borbe. Nakon toga ćemo vidjeti što se može napraviti", objasnio je White kakva je situacija s UFC-ovom trenutno najpotentnijom zvijezdom.

Jonesa nije White spominjao, no oko sad već bivšeg prvaka poluteške kategorije je situacija zapravo poprilično jasna. On je otkrio kako mu je od sada zarada na prvom mjestu te da će prihvatiti borbu tek nakon što mu ponude financijske uvjete koji će ga zadovoljiti. Realno je procijeniti kako je sudar s Adesanyom trenutno možda i najveća moguća borba za njega, uz vjerojatno najveći interes publike te automatski time i značajnu prodaju prijenosa. Konkurirati bi joj mogli tek sudari teškaški protiv Stipe Miočića ili Francisa Ngannoua.

Otkrio je ovih dana Jones kako se priprema za tešku kategoriju te da prilagođava svoje tijelo zahtjevima borbe protiv najtežih momaka, no isto tako je previše žestoko ušao u rasprave s Adesanyom, za nekoga koga tako što eventualno ne zanima. S Jonesom bi se na kraju, ovisno o kategoriji u kojoj bi se borba održala, vjerojatno bilo lako dogovoriti. Samo bi mu trebalo prezentirati itekako primamljivu financijsku konstrukciju.

Linker
26. travanj 2024 18:41