UFC

Revanš kao najbolje rješenje? Trener Joanne Jedrzejczyk objasnio kako je bodovao nezaboravni meč za titulu

Jedrzejczyk vs. Zhang
 Harry How/Getty Images/AFP
Glavni ženski trener u American Top Teamu te isto tako i glavni trener Joanne Jedrzejczyk, Mike Brown, dao je svoj komentar proteklog vikenda održane borbe za titulu UFC-ove prvakinje slamka kategorije. Osim toga, objasnio je zašto smatra kako bi instantni revanš bio najbolja opcija za sve strane.

Sjajno je Mike Brown pripremio Joannu Jedrzejczyk za sve što joj je borba protiv Weili Zhang trebala donijeti. No, na kraju su svi oni ostali zamalo kratki i Poljakinja nije uspjela ponovno se popeti na tron kojim je jedno dulje vrijeme vladala. A posebno je teško kad se zna da je sve bilo tako blizu.

"Na kraju je teško bilo podnijeti taj poraz. Toliko napornog rada, dođeš tako blizu i na kraju ti jako malo nedostaje. Teško je objasniti kakav je osjećaj kad si dio toga svega, reagiraš poput boraca. Znaš da si i ti dao sve od sebe. Bilo je jako uzbudljivo, borba je bila sjajna, no ja ipak ne mogu gledati na takav način. Sad razmišljam o tome što će nam uslijediti", rekao je Brown u razgovoru za MMA Fighting.

Što se tiče bodovanja borbe, tu je pokušao biti objektivan.

"Bilo je jako teško za bodovati runde. Dok borba traje, runde ću uvijek dijeliti u tri kategorije, naše, njihovo i neodlučan. Ovu posljednju imam svaki put kad znam da je blizu. Moraš biti jako pažljiv kad kao trener boduješ runde jer o tome ovisi kako će tvoj borac izgledati i kako će se boriti dalje u borbi. Ovog puta sam kod prve dvije runde bio neodlučan. Zapravo, jedina laka za presuditi bila je treća runda. Četvrta i peta su bile vrlo slične. Smatrao sam da vodimo, ali to su bile sitnice, moglo je otići na obje strane. Obratio sam pažnju na štetu, a tu nismo dobro izgledali. To me zabrinulo jer nikad ne znaš kako će suci gledati na takve stvari. Na kraju nisam mogao biti siguran u ništa, ali sam se nadao da ipak imamo borbu. To nismo dobili, no bilo je sjajno vidjeti kako odmah nakon borbe Dana White i Joe Rogan ulaze unutra i govore kako je to bila najbolja ženska borba u povijesti. Sve to cijelo iskustvo ipak čini pozitivnim", dodao je.

Brown je zapravo u pravu. Treća runda jedina je na kojoj su se sva tri suca složili te ju dodijelili Joanni. Niti jedna od preostale četiri nije imala sva tri suca koji boduju jednako. Upravo zbog takve borbe, gdje su odlučile sitnice i trenuci, Brown smatra kako bi revanš bio prava odluka UFC-a u ovom trenutku.

"Mislim kako obavezno trebaju organizirati revanš. Ova borba imala je sve što treba i ima sve što treba da bi ju se ponovilo. Joanna je u ovom sportu isključivo zbog toga da bi bila prvakinja i za nju ništa drugo nema smisla. Disciplinirana je i svake pripreme prolazi kroz svojevrsni pakao. Većina boraca bi odavno odustala, no ona je nevjerojatno mentalno jaka. Ako UFC na to gleda kao na dobru opciju, bilo bi sjajno organizirati taj revanš. Zapravo, ne vidim što drugo bi imalo smisla", zaključio je.

Koliko god da je borba sve redom oduševila, UFC će ipak imati neke druge opcije. Tatiana Suarez svoju je priliku osigurala, no ona je izjavila kako će nakon oporavka ipak tražiti još jednu borbu prije napada na titulu. Osim toga, idućeg mjeseca imamo revanš Rose Namajunas i Jessice Andrade. Pobjednica te borba također će imati sve potrebne reference postati iduća izazivača prvakinje Weili Zhang.

Linker
26. travanj 2024 17:38