UFC

Reyes napao Jonesa, traži da mu se oduzme titula: 'Izokreće situaciju kako bi pridobio fanove'

 Ronald Martinez/Getty Images/AFP
"Ovo nema veze s drugima, ovo se u potpunosti tiče njega i njegovih džepova..."

Bivši UFC-ov izazivač Dominick Reyes nije zadovoljan trenutnom situacijom u poluteškoj kategoriji i to je u potpunosti razumljivo.

Razlog je, naravno, neizvjesna situacija s aktualnim prvakom Jonom Jonesom koji vodi veliku bitku s UFC-ovom oko financijskih uvjeta.

Cijela ta priča otišla je toliko daleko da je Jones jednom prilikom najavio da se odriče pojasa, ali i da bi pred njim mogla biti višegodišnja pauza.

"Ako trebam imati loš odnos s Danom (Whiteom, op.a.), pauzirati, dvije - tri godine, samo kako bih ukazao na sve što se događa... To su stvari zbog kojih te ljudi pamte više nego što te pamte po osvajanju pojaseva. Ja sam ovdje i zbog mladih boraca", jednom je prilikom izjavio Jones.

No, unatoč svemu, Jon se službeno još uvijek vodi kao prvak u poluteškoj kategoriji, a to je situacija koja se nimalo ne sviđa borcu kojeg je kontroverzom odlukom svladao u svom posljednjem nastupu.

"Ako se neće boriti, onda je gotov. Priča je završila i ostaje bez pojasa. Zapravo, rekao bih da je više umirovljen. Rekao je da će otići... Ne znam, imam osjećaj kao da izokreće situaciju da pridobije više fanova. Glumi nekog prvaka koji se bori za prava drugih boraca... Ali ovo nema veze s drugima, ovo se u potpunosti tiče njega i njegovih džepova. Jednostavno se trebao boriti protiv mene", požalio se Reyes u razgovoru za SiriusXM.

Pronađu li UFC i Jones zajednički jezik, tko bi trebao biti idući na redu za aktualnog prvaka?

HOUSTON, TEXAS - FEBRUARY 08: (L-R) Dominick Reyes and Jon Jones in their UFC Light Heavyweight Championship bout during UFC 247 at Toyota Center on February 08, 2020 in Houston, Texas.   Ronald Martinez/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Ronald Martinez/Getty Images/AFP

Linker
20. travanj 2024 17:04