UFC

Reyes se proglasio 'neokrunjenim kraljem' poluteške: 'Možda ću morati svratiti do Jonesa i podijeliti par šamara'

 Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Dominik Reyes nazvao se neokrunjenim kraljem poluteške kategorije te još jednom poručio UFC-u da on jednostavno mora biti idući protivnik Jona Jonesa.

Prošla su otprilike dva mjeseca od UFC 247 priredbe na kojoj je nakon pet rundi akcije Reyes doživio prvi poraz u svojoj profesionalnoj karijeri. Iako je prema sudačkim karticama odluka bila jednoglasna (48–47, 48–47, 49–46), UFC-ov izazivač, ali i dobar dio MMA zajednice bili su uvjereni kako smo te večeri u Houstonu trebali gledati smjenu na tronu poluteške kategorije.

"Moramo to ponoviti. Moramo. Ja sam neokrunjeni kralj i trenutno me se tretira bolje od aktualnog prvaka. Odmah sam nakon te borbe rekao da sam neokrunjeni kralj. I 98 posto svijeta se slaže s time. Mala djeca, starije dame, ljudi koji inače ne gledaju borbe... svi se oni slažu da sam ja pobijedio. Tu vam nisu potrebni stručnjaci, ali upravo su oni ti koji pokušavaju izmišljati stvari kako bi rekli da nisam pobijedio. To je smiješno", požalio se Reyes MyMMANews portalu.

'The Devastator' se još uvijek ne može pomiriti s ishodom te smatra da je te večeri taktički nadmudrio i više puta ozlijedio Jona Jonesa.

"Kako god pogledate, 3-2 je 3-2. Više od toga ne trebam govoriti. Kažu da moraš prebiti prvaka da bi postao prvak... Bla, bla, bla... Ok. Ja sam ga ozlijedio više puta, ne jednom - više. S druge strane, nisam niti jednom bio u pravoj opasnosti. Niti sam u petoj rundi bio mrtav umoran. Samo sam bio oprezniji jer sam vjerovao da ću postati prvak ako me ne nokautira. Koristio sam taktiku i borio se pametno. Nadigrao sam Mikea Winkeljohna i Grega Jacksona. Moram se ponovno boriti s tim likom. A ako to ne bude slučaj, morat ću otići do njegove kuće i podijeliti par šamara", zaprijetio je Reyes.

Dominick je nedavno u razgovoru s ESPN-om otkrio kako su zaista postojali planovi o revanšu s Jonesom, ali da je pandemija koronavirusa prekinula pregovore. Sada vjeruje kako će UFC nastaviti s tim planom, a usput je otkrio je jedan svoj.

"Nakon revanša ćemo pričati o trilogiji na novom stadionu Raidersa (Las Vegas)", poručio je Reyes.

Linker
25. travanj 2024 02:43