UFC

(REZULTATI ANKETE) GSP ili Khabib? Pogledajte tko je prikupio više glasova

Georges St-Pierre i Khabib Nurmagomedov
 Screenshot (YouTube, UFC)
Donosimo vam rezultate prošlotjedne ankete u kojoj smo vas pitali - "Tko bi slavio u meču između Khabiba Nurmagomedova i Georgesa St-Pierrea?"

Meč aktualnog UFC-ovog prvaka iz lake kategorije Khabiba Nurmagomedova i legendarnog Georgesa St-Pierrea ponovno je postao tema nakon jednog GSP-ovog razgovora s Arielom Helwanijem.

Jedan od najvećih boraca u povijesti tvrdi da su i on i Khabib bili spremni prihvatiti meč, ali da "UFC nije htio riskirati".

"Nisu htjeli ući u rizik da osvojim tu titulu i onda je napustim. No, ja čak nisam htio borbu za titulu, htio sam se samo boriti protiv njega jer sam ga smatrao najboljim borcem svijeta u tom trenutku. Imali su drugačije planove za Khabiba i to mi je razumljivo. Mogli su puno toga izgubiti, posebno ako se zna koliko su u njega investirali. Ne bi ta borba nikako bio dugoročno dobar poslovni potez za njih. Ja to osobno mogu shvatiti kao kompliment jer su me automatski time vidjeli kao prijetnju za njega i za njih same. To mi govori da su vjerovali da ga mogu pobijediti. Da su me pustili da se borim protiv njega, znao bih da ne vjeruju u mene", rekao je bivši prvak u velteru i srednjoj razgovarajući s Helwanijem.

A da bi GSP slavio u potencijalnom susretu, smatra i veći dio naših čitatelja koji su s 56 posto glasova stali na stranu slavnog Kanađanina, dok je 44 posto sudionika ove ankete izabralo neporaženog Dagestanca.

Naravno, bitnu ulogu u ovoj priči odigrao bi i izbor kategorije, a kod potencijalnog susreta ovih velikana najčešće se govorilo o GSP-ovom spuštanju u laku ili možda nekom 'catchweightu' između lake i veltera.

Linker
16. travanj 2024 06:39