UFC

Robert Whittaker službeno ugovorio iduću borbu, čeka ga bivši UFC teškaš

Robert Whittaker
 screenshot/Youtube
Robert Whittaker vratit će se u kavez samo pet mjeseci nakon što je ostao bez titule UFC-ovog prvaka srednje kategorije. Ugovorio je nastup na UFC 238 priredbi gdje ga čeka borba protiv Jareda Cannoniera.

Whittaker (20-5, 11-3 UFC) je početkom listopada poražen od Israela Adesanye na po njega vrlo ružan način. Novi prvak je odradio sjajnu taktiku i nije dopustio "Reaperu" niti da dođe u priliku ugroziti ga. Ipak, osim nokauta nije Whittaker doživio veću štetu pa se odlučio vratiti prvom priliku. Dugo je bio u pregovorima za nastup 21. ožujka u Londonu te je i Darren Till izrazio želju boriti se protiv njega. Ipak, UFC nije bio zainteresiran za tu borbu.

Bivši prvak umjesto toga borit će se protiv Jareda Cannoniera (13-4, 6-4 UFC), trenutno možda i najzanimljivijeg borca kategorije. "Killa Gorilla" imao je do sada vrlo živopisnu UFC karijeru. Započeo ju je kao teškaš i to porazom u prvoj borbi. Nakon toga je svoju prvu pobjedu upisao na Fight Nightu u Zagrebu, no to mu je bio posljednji nastup među teškašima. Prešao je nakon toga u polutešku, gdje je slavio dva puta u pet nastupa. Pravi potez napravio je odlaskom u srednju kategoriju gdje je redom prekidima savladao Davida Brancha, Andersona Silvu i Jacka Hermanssona. To ga je dovelo na četvrto mjesto kategorije i priliku da preko Whittakera osigurao poziciju izazivača.

Prije poraza od Adesanye, 29-godišnji Whittaker bio je u nizu od devet pobjeda, uključujući osvajanje titule i jednu obranu iste.

Što se tiče priredbe na kojoj će se boriti, UFC 248 održava se 7. ožujka u Las Vegasu. Trenutno je za taj program potvrđena borba za titulu ženske slamka kategorije između Weili Zhang i Joanne Jedrzejczyk, no vrlo glasno se govori o tome kako bi glavna borba trebala donijeti okršaj Israela Adesanye i Yoela Romera.

View this post on Instagram

#UFC248

A post shared by ufc (@ufc) on

Linker
25. travanj 2024 02:22