UFC

Rockhold udario po 'lažnjaku' Jonesu: Ma što će on meni napraviti? Dominirat ću u svakom segmentu!

Luke Rockhold će konačno debitirati u poluteškoj kategoriji ovog vikenda na UFC 239 priredbi. Nakon što je već držao pojas u srednjoj, bivši prvak iste ambicije ima i u novoj diviziji te vjeruje kako je i više nego sposoban poraziti nedodorljivog kralja poluteške kategorije, Jona Jonesa.

U svom prvom meču u kategoriji do 93 kilograma Rockhold će snage odmjeriti sa šestorangiranim Janom Blachowiczem. U glavnoj borbi priredbe u Las Vegasu Jones će svoju titulu braniti protiv Thiaga Santosa. Iako mu je borba za Jonesov naslov konačan cilj, "Skywalker" priznaje kako je u ovom trenutku usredotočen isključivo na Poljaka.

"Sada razmišljam o Janu. Fokusiran sam na ono što je ispred mene. Poslije ću razmišljati o Jonesu. Jones ima svog posla, a ja imam svoj posao ispred sebe. Nas dvoje ćemo imati svoj mali ples kasnije" rekao je Rockhold za ESPN.

Upitan što misli o kontroverznom prvaku, Rockhold je rekao kako ga smatra lažnim i vjeruje da Jones samo glumi da je osoba za koju se predstavlja.

"Ne mislim o Jonesu ništa što se već ne zna. Sve je na vidjelu. Svi znaju što je Jon. On je lažnjak. Meni se čini da on samo glumata. Samo budi iskren. Ja znam što je Jones. Ali on jednostavno ne smije biti taj Jones."

Osim što nema visoko mišljenje o Jonesu kao osobi, Rockhold koji čitavu karijeru trenira s Danielom Cormierom vjeruje da mu Jones ne predstavlja niti prijetnju unutar Octagona.

"Jones je čvrst, dobar je taktičar. No ja ne bih bio ovdje da se ne volim boriti. On nije jedan od onih pretjerano zastrašujućih tipova. Što će on napraviti? Gdje će me on odvesti? Srušit će me na pod i što će napraviti? Samo će birati udarce na nogama", izjavio je 34-godišnjak i zatim objasnio kako će Jonesu raditi probleme u svim segmentima borbe, naročito u parteru gdje vjeruje da mu nema ravnog.

"Ja ću mu pokazati snagu u stojci. Vjerujte mi, ja sam drugačiji borac u poluteškoj. U parteru, s leđa, u gornjoj poziciji, gdje god da se nađem bit ću uspješan i dominirati. Nitko se ne može zaj***vati sa mnom u parteru. Nitko."

UFC-a 239 održava se u noći sa subote na nedjelju u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Borba Rockholda i Blachowicza druga je po redu na glavnom programu.

Linker
25. travanj 2024 03:18