UFC

Rodriguez između redaka optužio Stephensa da je možda lažirao ozljedu: Kada je meni oko bilo zatvoreno ja sam htio nastaviti borbu!

Yair Rodriguez i Jeremy Stephens
Yair Rodriguez nije htio izravno optužiti Jeremyja Stephensa da je lažirao ozljedu oka, ali je svojim komentarima između redaka dao natuknuti da Stephens možda i nije dao sve od sebe kako bi nastavio njihovu borbu koja je sinoć predvodila UFC Fight Night 159 u Mexico Cityju.

Borba Rodrigueza i Stephensa završila je nakon samo 15 sekundi kada je meksički borac u razmjeni udaraca bez namjere pogodio protivnika prstom u oko. Stephens je dobio punih pet minuta da se oporavi, no budući da mu je nakon pauze oko još uvijek bilo zatvoreno i nije bio sposoban nastaviti, sudac je prekinuo borbu i proglasio "no contest."

Rodriguez je u intervjuu za ESPN nakon borbe izjavio kako mora pretpostaviti da Stephens nije lagao o težini svoje ozljede, ali je također dao do znanja da je ovaj možda ipak mogao nastaviti meč.

Kao primjer Rodriguez je naveo svoju borbu protiv Frankieja Edgara s UFC-a 211. Taj meč je završio liječničkim prekidom nakon druge runde pošto je Rodriguezovo oko bilo sasvim zatvoreno od Edgarovih udaraca.

"Uvijek morate vjerovati na riječ i pretpostaviti da osoba govori istinu kada se ovako nešto dogodi. Ne mogu ni zamisliti kakav je to osjeća kada dobijete prstom u oko. Ali znam kakav je osjećaj kada vam je oko zatvoreno, a ja sam se takav i dalje nastavio boriti. Ali to je na meni. No čak i s tim, ja sam rekao da sam sposoban nastaviti. Bio sam spreman ići u treću rundu jer sam liječniku rekao, 'Da, mogu vidjeti', iako je to bila laž. Ali svatko u ovm sportu je drugačiji. Jedini tko mora živjeti s tim je Jeremy Stephens. Razumijem ga. Ja mu vjerujem na riječ ako kaže da nije mogao nastaviti."

Da je Stephensova ozljeda ipak ozbiljna potvrdio je Stephensov trener. Prema informacijama koje je dao ESPN-u, Stephens navodno oko nije mogao otvoriti niti u svlačionici te je još uvijek bio u velikim bolovima uz što je izjavio da osjeća "veliki pritisak kakav nikad prije nije osjetio."

Iako je Rodriguez odmah nakon borbe u Octagonu razočaranim obožavateljima poručio kako želi da on i Stephens ponove borbu, kada se malo ohladio 26- godišnjak više nije zvučao tako entuzijastično po pitanju revanša.

"Želim samo pričekati i vidjeti što će se dogoditi nakon ovog. Moram razgovarati s UFC-om i svojim timom. Ne znam. Kao što sam rekao prije borbe, Jeremy Stephens je borba koju nisam htio prihvatiti jer je rangiran ispod mene, zbog njegove čvrstoće ili što god. Moram popričati sa svojim timom i vidjeti što oni misle i što UFC misli."

Linker
23. travanj 2024 18:16