UFC

Rogan i Cruz primijetili suca koji na UFC 247 uopće nije gledao borbu, zakinuta borkinja traži njegov otkaz

Dominick Cruz, Joe Rogan i Andrea Lee
 screenshot/Youtube
Pomalo u sjeni sudačke odluke koja je Jona Jonesa ostavila na tronu UFC-ove poluteške kategorije, ostala je situacija iz borbe koju su odradile Andrea Lee i Lauren Murphy. Komentatori Joe Rogan i Dominick Cruz tijekom prijenosa su natuknuli kako suci uopće ne gledaju borbu, što je na kraju i rezultiralo kontroverznom odlukom.

Borba Andree Lee i Lauren Murphy bila je vrlo sadržajna i zanimljiva, a može se reći kako su pobjednicu trebali odlučiti detalji. Ipak, dobio se dojam da je Lee napravila više te kako je trebala slaviti. Dva suca tako nisu mislili te su pobjedu dodijelili Murphy. I sve bi to bilo relevantno da se tijekom borbe nije dogodila neobična situacija.

Naime, UFC-ovi komentatori Joe Rogan i Dominick Cruz u jednom su trenutku primijetili kako suci zapravo ne gledaju borbu, odnosno ne rade svoj posao.

"Gledamo u suca koji zapravo uopće ne gleda borbu, to je suludo", rekao je Rogan, da bi se Cruz nadovezao: "Suci ovo uopće ne gledaju. Oni gledaju dolje u pod, nevjerojatno! Bit će teško borcima večeras izboriti pobjedu sudačkom odlukom."

Večer za suce zapravo je bila vrlo teška. Čak četiri borbe završile su podijeljenom odlukom. I dok za one kojima su svoje pobjede ostvarili Trevin Giles protiv Jamesa Krausea te Dan Ige protiv Mirsada Bektića još i možemo pronaći opravdanje, pobjede Andrea Ewella protiv Jonathana Martineza te spomenuta Lauren Murphy protiv Andree Lee itekako su ostavile repove. Bilo je čak prigovora i na pobjedu Derricka Lewisa protiv Ilira Latifija. Tako da ne treba čuditi što je Lee nakon ovog poraza itekako frustrirana.

"Ako netko ima snimke ili fotografije suca koji je tijekom moje borbe bio na telefonu, molim vas da mi ih pošaljete. Mislim kako taj sudac treba dobiti otkaz i više nikad ne bi smio dobiti priliku sjediti kraj kaveza i suditi borbe. Posebno dok postoji toliko boljih sudaca koji zaslužuju taj posao", napisala je Lee.

Nažalost, ovo je u posljednje vrijeme postala prečesta praksa u Teksasu i kontroverzne sudačke odluke najčešće se događaju na priredbama u toj američkoj saveznoj državi. Prošle godine u San Antoniju vidjeli smo po mnogima suludu odluku prema kojoj je Alexander Hernandez savladao Francisca Trinalda, a kontroverznom je smatrana i pobjeda Raquel Pennington nad Irene Aldanom.

Linker
21. travanj 2024 00:15