UFC

Romero vrlo brzo želi novu borbu, spreman privremeno biti 'gatekeeper' kategorije

Adesanya vs. Romero
 screenshot/Youtube
Yoel Romero neće dugo odmarati nakon novog neuspješnog napada na UFC-ovu titulu. Novu borbu spreman je odraditi već za tri mjeseca, a također je spreman privremeno postati 'gatekeeper' kategorije, odnosno borac kojeg netko mora savladati da bi dokazao kako je spreman boriti se za titulu.

Još jedan napad na titulu, još jedan poraz i još jedno nezadovoljstvo. Za razliku od dva slučaja borbe protiv Roberta Whittakera, gdje je Romero imao prigovore na sudačku odluku, ovog puta mu je smetao način na koji se Israel Adesanya borio protiv njega. Poraz nije uspio izbjeći i sad je u teškoj situaciji. 43 su mu godine i s obzirom na tu informaciju je Dana White otkrio kako mu je borba protiv Adesanye bila posljednja prilika. Nije mu pomoglo niti to što predsjednik UFC-a upravo njega smatra krivcem za pasivan meč.

Da Romero ipak nije odustao od svojih šampionskih ambicija, otkrio je u razgovoru za MMA Fighting njegov menadžer Abe Kawa.

"U ovom trenutku možemo Yoela smatrati gatekeeperom, no ako nokautira tri borca za redom u pravoj maniri, svi će opet govoriti kako je Yoel najbolji borac kategorije i kako zaslužuje borbu za titulu. Ako ga drugi borci ne mogu pobijediti, očito je kako će on ostati kao jedina opcija", objasnio je Kawa kako gledaju na trenutnu situaciju.

Kako ozljeda noge koju je doživio u borbi nije ozbiljna, što je dokazao objavom videa na Instagramu, Romero svoj idući nastup želi već za tri mjeseca. Najavio je kako se još dugo vremena namjerava boriti, a sad mu je glavni posao uvjeriti fanove u svoju kvalitetu.

"Mislim kako Yoel nije ostao bez prilike više se ikad boriti za titulu. Nije to slučaj. Sve će zapravo ovisiti o fanovima. Ako svojim nastupima njih uspije uvjeriti da zaslužuje napad na titulu i oni stanu iza njega, UFC će mu je i dati", objasnio je.

Najveći Romerov problem je to što je trenutno u nizu od tri poraza, tj. četiri poraza u posljednjih pet borbi. Već ovu priliku dobio je po mnogima nezasluženo i uistinu će morati odraditi neke senzacionalne nastupe da bi još jednom došao u takvu situaciju. Do sada je Romero previše puta razočarao, ili dolaskom pretežak na vaganje ili lošom borbom, kakva je neupitno bila ova održana na UFC 248 priredbi.

Linker
16. travanj 2024 15:01