UFC

Rothwell ne može prežaliti propali meč s Miočićem: 'Ja sam taj koji ga može pobijediti'

Ben Rothwell
 Instagram
Stipe Miočić danas je "najopasniji čovjek na svijetu", prvak UFC-ove teške kategorije i prvi koji je triput obranio taj pojas. No, tko zna gdje bi Stipe bio da je 2015. ušao u kavez s Benom Rothwellom u meču koji je otkazan zbog Miočićeve ozljede, pita se "Big Ben".

Rothwell (37-12 MMA, 7-6 UFC) je tada bio na vrhuncu karijere, imao je tri pobjede zaredom protiv Brandona Vere, Alistaira Overeema i Matta Mitrionea. Nadao se da će preko Miočića u Dublinu doći do borbe za pojas, no deset dana prije borbe Stipe se povukao zbog ozljede i putevi su im se razišli. Tri mjeseca kasnije, u siječnju 2016., obojica su ostvarila impresivne pobjede, Rothwell protiv Josha Barnetta giljotinom, a Miočić protiv Andreija Arlovskog nokautom u prvoj rundi čime je započeo njegov šampionski niz nokauta. Stipe je istog mjeseca nenadano dobio priliku boriti se protiv prvaka Fabricija Werduma, prihvatio je borbu u kratkom roku, a Werdum se već dan kasnije povukao zbog ozljede. Dok je Rothwell morao u Zagreb na okršaj s Juniorom dos Santosom, Stipe se pripremao za meč s prvakom u Brazilu, gdje je u prvoj rundi nokautirao Werduma i ispisao povijest obranivši pojas rekordnih tri puta.

Međutim, Rothwell je uvjeren da bi sve bilo drugačije da je dobio priliku boriti se s Miočićem i tvrdi da bi ga pobijedio.

"Stipe i ja smo se trebali boriti u listopadu 2015., ali viša sila mi je oduzela tu borbu, spojila ga s Arlovskim dva mjeseca kasnije, čime je počeo njegov niz. Tko zna što bi bilo, da nije bilo tako", pita se danas Rothwell, koji je nakon zagrebačkog poraza od "Cigana" izbivao tri godine zbog ozljede i zabranjenih supstanci, a u 2019. se vratio s dva poraza (Blagoy Ivanov, Andrei Arlovski) i pobjedom protiv Stefana Struvea u prosincu.

"Nikada neću prežaliti što sam jako loš matchup za Stipu na toliko načina, a on ide uokolo i govori da je najopasniji čovjek na svijetu. Ja sam taj koji ga može pobijediti", rekao je Rothwell, kojeg čeka borba protiv Giana Villantea u Brooklynu na UFC 249.

"To je uzbudljiva borba, mislim da su nas spojili zbog načina na koji se obojica borimo. Vjerujem u sebe i svoje vještine. Vjerujem da moramo uvijek pokazati najbolje od sebe. Više ne lovim ništa što ne mogu kontrolirati, idem od borbe do borbe. Izaći ću, dati sve od sebe i pružiti uzbuđenje. To je ono što je važno", poručio je Rothwell.

Linker
24. travanj 2024 22:27