UFC

Rozenstruik i dalje trenira za borbu s Ngannouom: 'Znam da će UFC pronaći rješenje'

Jairzinho Rozenstruik
 Screenshot/Youtube
Strah od širenja koronavirusa doveo je do otkazivanja tri UFC-ove priredbe među kojima je i okršaj Francisa Ngannoua i Jairzinha Rozenstruika, koji je sljedećeg tjedna trebao barem malo raščistiti situaciju u vrhu teške kategorije.

Borba je trebala biti održana u Portlandu, ali je zbog uvedenih ograničenja i zabrana prvo prebačena u UFC-ov APEX centar u Las Vegasu, a onda i odgođena do daljnjeg.

Nakon otkazivanja prvi se oglasio Ngannou i poručio kako nastavlja s treninzima i pripremama kao i do sada, a isto će učiniti i Jairzinho Rozenstruik(10-0 MMA, 4-0 UFC) kako bi spreman dočekao vijest o novom datumu borbe.

Neporaženi Surinamac trenutno je na Floridi gdje se priprema u dvorani ATT-a i ne planira se vratiti kući dok ne vidi hoće li UFC pronaći način da održi svoje priredbe na drugoj lokaciji.

"Ostajem ovdje i nastavit ću trenirati dok UFC ne riješi ovu situaciju. Potpuno razumijem, važno je zdravlje svih nas. Borba mora pričekati rješenje ove situacije. Sigurno ću biti spreman", poručio je Jairzinho iz svog kampa.

Teškaška zvijezda je 2019. završila impresivnom pobjedom protiv Alistaira Overeema i s četiri pobjede u nizu želi napasti pojas prvaka. Borba s Ngannouom mogla bi mu donijeti poziciju sljedećeg izazivača. Od UFC-a još nije dobio nikakve nove informacije nakon otkazivanja borbe i ne zna koliko bi dugo mogao čekati.

"Ostat ću na Floridi dokle god me UFC ne nazove s novim vijestima, možda ću tada moći odlučiti vraćam li se kući ili ostajem trenirati. Nadam se samo da to neće predugo trajati. Nadam se da će se situacija brzo riješiti, da ćemo svladati taj koronavirus i moći nastaviti sa svojim životima. Ne žuri mi se kući, sada sam u najboljoj formi i želim zadržati taj ritam ako dobijem novi datum", rekao je Rozenstruik pa dodao:

"Ovo nije u našim rukama, možemo se samo prilagoditi situaciji, to je za dobrobit svih nas. Čak i mog protivnika. Ako on nije zdrav, nećemo se moći boriti, neće moći dati najbolje od sebe. Zato sam sretan što je situacija pod kontrolom i još uvijek imam istog protivnika. Zasad je borba otkazana, ali znam da će UFC pronaći rješenje što je prije moguće".

Rozenstruik je otkrio da se već opskrbio svim potrebnim namirnicama za slučaj duže izolacije, a i ATT je poduzeo potrebne mjere.

"Dvorana je zapravo zatvorena. Ako idem trenirati, trener i ja se moramo najaviti kako bismo dobili termin i odradili trening. Tako je i s ostalim borcima koji čekaju borbu i moraju trenirati".

Linker
27. travanj 2024 00:26