UFC

Rozenstruik želi začiniti idući meč: 'Treba nam privremeni prvak, Stipe i Cormier koče kategoriju...'

 Instagram
Ako sve prođe prema planu, Jairzinho Rozenstruik i Francis Ngannou obračunat će se 9. svibnja na velikoj UFC-ovoj povratničkoj priredbi, a surinamski nokauter vjeruje da bi njihov meč trebao biti 'začinjen' privremenim pojasom teške kategorije.

Jairzinho Rozenstruik pokazao se kao pravo osvježenje i savršeno pojačanje za UFC-ov roster. S 10 pobjeda iz 10 profesionalnih nastupa (4-0, UFC), ovaj teškaš iz Surinama privukao je pozornost i prometnuo se u jednog od glavnih igrača u 'kraljevskoj' kategoriji.

U prosincu prošle godine 'Bigi Boy' je nokautirao Alistaira Overeema i tako upisao najveću pobjedu u svojoj karijeri, ali i izborio meč s Ngannouom kojeg neki vide kao legitimnog idućeg izazivača.

No, situacija u teškoj kategoriji malo je kompliciranija nego inače jer aktualni prvak Stipe Miočić vuče ozljedu oka koja je usporila organizaciju njegove trilogije s Danielom Cormierom. Kad tome još pridodate odgode koje je izazvao koronavirus, onda je jasnije zašto kod nekih teškaša raste nezadovoljstvo sporim raspletom na samom vrhu. Jedan od njih je i Rozenstruik koji smatra da je teškoj kategoriji u ovim trenucima potreban privremeni pojas.

"Mislim da je to ono što treba teškoj kategoriji. Stvari su se usporile s borbom Stipe i Cormiera, a ja ne znam kad će se prvak vratiti u akciju. Stoga, uvedite privremeni pojas. To nam je potrebno kako bi kategorija mogla nastaviti prema naprijed", poručio je Jairzinho u razgovoru s MMA Junkie portalom.

"Što je bolje od borbe za titulu u tako velikom meču? Ta je borba već sama po sebi velika, a bit će za obojicu još zanimljivija kad ubacite pojas u igru. No, situacija je trenutno takva kakva je, a ja znam da ću jednom kada se taj dvoboj dogodi biti u najboljoj mogućoj formi", zaključio je Rozenstruik.

Linker
19. travanj 2024 18:51