UFC

'Rumble' Johnson se službeno vratio, no prvu borbu ćemo još pričekati

Anthony Johnson
 screenshot/Youtube
Anthony 'Rumble' Johnson i službeno je ponovno postao UFC borac

Nakon što se već neko vrijeme špekuliralo o tome, ali ipak bez konkretnih pomaka, Anthony "Rumble" Johnson napokon je ponovno postao UFC borac. Barem na onaj službeni način, budući da je pod ugovorom bio cijelo vrijeme. Ali, da bi se mogao vratiti morao je pristupiti USADA programu testiranju, što je i napravio. Na njihovim službenim stranicama navedeno je da je Johnson prvi put testiran 10. rujna.

To bi značilo kako će se u Octagon moći vratiti u ožujku iduće godine, budući da kao umirovljeni borac mora šest mjeseci provesti u programu, prije nego dobije priliku ponovno nastupiti. Otegotna okolnost kod Johnsona je sigurno ta što je priznao kako je u međuvremenu uzimao steroide, dok se pokušao aktivno baviti powerliftingom. Mnogi pretpostavljaju kako je upravo zbog toga i prošlo ponešto vremena od njegove najave povratka pa do početka testiranja, odnosno vjeruju da je prvobitno trebao očistiti tijelo od svega što bi eventualno moglo dovesti do pozitivnog doping testa.

U karijeri je Johnson nastupao od veltera pa sve do teške kategorije, ali je najbolji bio kao UFC-ov poluteškaš. Tada je dva puta došao do borbe za titulu, no isto tako je oba puta poklekao u borbi protiv Daniela Cormiera. Osim te dvije borbe, kao poluteškaš ima šest pobjeda, od čega je pet došlo nokautom. Ukupno je u karijeri upisao 22 pobjede i šest poraza, dok mu je omjer u UFC-ovom Octagonu 13-6. U ožujku je napunio 36 godina, no kaže kako se ne osjeća staro te da smatra kako i dalje može pružiti svoj maksimum. Svoj povratak najavio je upravo u poluteškoj kategoriji, koja bi nakon odlaska Jonesa mogla biti izuzetno zanimljiva, budući da trenutno niti jedan borac nešto posebno ne iskače svojom kvalitetom.

Linker
18. travanj 2024 00:16