UFC

Schaub: 'Liječnik je Diazu napravio uslugu! Ovaj ga je ružno prebijao!'

Diaz vs. Masvidal
 screenshot/Youtube
Je li liječnik trebao prekinuti meč na kraju treće runde ili je trebao pustiti da se borba nastavi do kraja? - pitanje je koje je podijelilo MMA fanove nakon meča između Natea Diaza i Jorgea Masvidala na UFC-u 244, a koje i dalje izaziva mnogo kontroverze i rasprave.

Posljednji koji je o ovoj situaciji dao svoj sud je bivši UFC borac, a danas komičar i podcaster Brendan Schaub. On je u posljednjoj epizodi svoje emisije ustvrdio da je odluka ispravna i da je liječnik zapravo spasio mlađeg Diaza.

"Boli me ku*** što je zaustavio. Mislim da je to najbolji scenarij za Natea jer ga je ovaj doslovno prebijao. Njegov kut nikada ne bi bacio ručnik, a ja sam se baš pitao u sebi hoće li to učiniti jer Nate dobiva takve batine. To je bilo baš loše", izjavio je Schaub te je nastavio:

"Kada sam to gledao, u sebi sam mislio da su to 10-8 runde. Taj meč nije bio uopće kompetitivan. I mislim da mu je liječnik zapravo napravio uslugu. To nije bila kompetitivna borba. Ovo je slučaj najveće dominacije nad Nateom Diazom do sada u karijeri."

Podsjetimo da je Diaz imao dvije velike posjekotine na desnoj strani lica već iz prve runde. Jednu koja se protezala čitavom obrvom, a drugu ispod samog oka. Doduše, njegov "cutman" u kutu je uspijevao držati situaciju pod kontrolom i spriječavati obilnije krvarenje. Na kraju je liječnik ipak odlučio prekinuti agoniju i "svirati" kraj.

Očekivano, Schaub je na svoj komentar dobio gomilu pozitivnih komentara, ali barem jednak broj onih negativnih koji vjeruju da bi se njihov heroj Diaz vratio u četvrtoj ili petoj rundi.

Nakon slavlja protiv Anthonyja Pettisa, ovo je prvi poraz za Diaza nakon povratka poslije trogodišnje pauze. Masvidal je nastavio svoj nevjerojatan niz pobjeda nad velikim imenima, a pritom je ugrabio pojas "BMF" prvaka. Kako se sada čini, ako se pita Danu Whitea, radilo se o jednokratnoj prigodi i "Gamebred" ne bi trebao braniti ovu titulu.

Linker
20. travanj 2024 03:30