UFC

Shevchenko: Trilogija s Nunes je neizbježna, ona će se dogoditi!

Valentina Shevchenko i Amanda Nunes
 Ilustracija
UFC-ova karavana će se nakon američkog Newarka idućeg vikenda zaustaviti u urugvajskom Montevideu. Iako je sredina ljeta za Danu Whitea i društvo nema odmora. Priredbu u dalekom Urugvaju će predvoditi prvakinja u muha kategoriji Valentina Shevchenko i izazivačica Liz Carmouche.

Peruansko-kirgistanska borkinja će Antel Areni imati priliku ne samo drugi put obraniti titulu UFC prvakinje, nego i osvetiti jedan od svoja tri dosadašnja poraza. Carmouche je, naime, Shevchenko pobijedila 2010. godine na jednoj manjoj priredbi (C3 Fights) u trenutku dok niti jedna još nije bila dio elitnog UFC-a. Svladala ju je tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Preostala dva poraza Shevchenko je nanijela aktualna dvostruka prvakinja u dvije više kategorije - Amanda Nunes.

U razgovoru za portal MMAJunkie Shevchenko tvrdi da je treći meč neizbježan i da je samo pitanje trenutka kada će se on realizirati.

"Ako govorimo o meni i o Amandi, radi se o kompliciranoj situaciji. Razmišljam o našoj trećoj borbi. Ali smatram da treći meč između nas dvije nije nešto što ja želim. To nije nešto niti što ona želi. To je nešto što će se dogoditi neovisno o našim željama", smatra peruansko-kirgistanska nokauterka.

Nunes je trenutačno fokusirana na branjenje dvije titule koje drži u svom vlasništvu. Prvakinja je bantam kategoriji, ali i u perolakoj gdje je detronizirala svoju sunarodnjakinju Cris Cyborg. S obzirom da Brazilka ne može spuštati u muha diviziju, jasno je da je Shevchenko spremna još jednom na izlet u kategoriju do 61 kilograma.

"Nisam siguran hoće li se taj meč dogoditi ubrzo ili će biti kasnije u budućnosti. To zaista ne znam. Ali on će se dogoditi. To nije pod našom kontrolom. Već sada je sve spremno za taj meč", zaključila je.

U prvom međusobnom dvoboju Nunes je na UFC-u 196 slavila jednoglasnom odlukom sudaca. Drugi meč se dogodio na UFC-u 215 u rujnu 2017. godine. Tada je bilo puno gušće i Brazilka je pobijedila tek nakon preglasavanja sudaca. Mnogi će reći da je Shevchenko mogla komotno slaviti s obzirom na sve što dogodilo u tom meču.

Linker
16. travanj 2024 06:25