UFC

Sjajna poluteškaška borba potvrđena kao sunaslovna borba Zombieju i Ortegi

Volkan Oezdemir
 screenshot/YouTube
Na Fight Island dolazi borba UFC-ove poluteške kategorije između Volkana Oezdemira i Nikite Krylova

Lov na mjesto unutar UFC-ovog poluteškaškog Top 5 poretka dogodit će se 17. listopada i to borbom između dva europska borca. Volkan Oezdemir i Nikita Krylov potvrđeni su kao sunaslovna borba priredbe koju predvode Chan Sung Jung i Brian Ortega.

31-godišnji Volkan Oezdemir (17-5, 5-4 UFC) u borbu ulazi sa sedmog mjesta službene ljestvice i nakon poraza koji je doživio od Jirija Prochazke. Kako se on dogodio na Fight Islandu, švicarski se borac tamo vraća popraviti loš dojam koji je tim putem ostavio. Ipak, za tako nešto morat će se dodatno potruditi budući da je u posljednjih šest borbi slavio samo dva puta, uključujući i kontroverznu pobjedu nad Aleksandrom Rakićem. On nije odustao od svojih šampionskih ambicija, no pod hitno mora nešto promijeniti.

28-godišnji Krylov (26-7, 8-5 UFC) je trenutno u boljoj situaciji, budući da je u posljednjem nastupu upisao pobjedu nad Johnnyjem Walkerom. Ukrajinac je od povratka u UFC na omjeru od dvije pobjede i dva poraza, dok se na ljestvici nalazi na devetom mjestu. Zanimljivost u njegovom slučaju je ta da je trenutno unutar niza od dvije borbe koje su otišle do sudačke odluke, nakon što je mu je 31 borba završila prekidom, većinom u prvoj rundi.

Pred obojicom je velika prilika, a pobjeda znači borba protiv nekoga iz samog vrha, odnosno nova prilika da se upravo netko od njih tamo nađe.

Linker
19. travanj 2024 15:07