UFC

Slavni analitičar zgrožen Kaubojevim nastupom: 'Pa pametniji si od toga...'

 Steve Marcus/Getty Images/AFP
Slavni ESPN-ov analitičar Stephen A. Smith žestoko je kritizirao Donalda Cerronea i njegov nastup u glavnoj borbi UFC 246 priredbe.

Cerrone nije uspio zablistati u najvećem meču karijere te je nakon svega 40 sekundi poražen u okršaju s Conorom McGregorom. Kaubojev nastup u Las Vegasu razočarao je mnoge, a neke toliko da su čak pomislili kako se ovdje radi o namještenoj borbi...

Smith nije ulazio u takve optužbe, ali je kritizirao taktiku i Cerroneov pristup meču, kao i odluke koje je donosio u ono malo borbe koliko smo je uspjeli vidjeti.

"Prilično sam zgrožen. Bit ću vrlo, vrlo jasan. Čast mi je što sam ovjde s vama. Pratim sport i moram reći da sam očekivao više toga od ovih 40 sekundi. Prognozirao sam McGregorovu pobjedu unutar dvije runde. Mislio sam da će ga završiti", započeo je Smith svoje izlaganje dok se nalazio u društvu Jona Anika, Chaela Sonnena i Michaela Bispinga.

Prema njegovom mišljenju, Kauboj je pokleknuo pod pritiskom.

"Pa čovjek ima preko 50 borbi u karijeri. Zna se boriti i to smo imali prilike vidjeti. Vidjeli smo 17 'submissiona', vidjeli smo 10 nokauta. Ali daj se čovječe povuci korak unatrag i reci sam sebi - 'OK, pogodio me ramenom. Malo sam uzdrman i idem doći do zraka.' Nisam borac pa znam takve stvari. Dajte ljudi, pa vi ste se borili, ja nisam. On zna bolje od toga... No, on nikada nije imao PPV, nije bio prvak... Moguće da su svjetla pozornice bila prejaka. Pokrivam sport već četvrtinu stoljeća, ne ovaj, ali pratim sport. I vidio sam hrpu primjera gdje se sportašima znoje dlanovi čim je veća pozornica. To se dogodilo Kauboju Cerroneu. On se nije pojavio. Točka. I ja to ne razumijem", žestok je bio Smith koji inače zna imati ovakve, malo pikantnije, analize gdje neke stvari izgovori bez dlake na jeziku.

"Kad pogledate Cerronea, on vam nije izgledao kao borac koji je bio spreman na borbu te večeri. Znali smo da će Conor biti spreman, ali pitali smo se hoće li ga ili ne završiti u ranoj fazi. Jer, očito, kako borba odmiče... Kauboj je veći, jači - navodno... Ali da ga ovaj ozlijedi u 15 sekundi, potom izađu iz klinča i on i dalje dopušta Conoru da navali tako na njega. Daj, pa pametniji si od toga. Ali ne i ovoga puta", zaključio je Smith.

Slažete li se s jednom ovakvom, oštrom, analizom?

Linker
17. travanj 2024 20:06