UFC

Službeno potvrđena borba Juniora Dos Santosa i Ciryla Ganea

Junior Dos Santos i Ciryl Gane
 screenshot/YouTube
Teškaški okršaj Juniora Dos Santosa i Ciryla Ganea pojačat će program UFC 256 priredbe

Ono o čemu se posljednjih dana špekuliralo, sad se potvrdilo. Junior Dos Santos borit će se protiv Ciryla Ganea, a njihova borba odlazi na program UFC 256 priredbe, koja se održava 12. prosinca. Tako je opasni Francuz ipak uspio dogovoriti ovogodišnju borbu, nakon što mu je ona protiv Ante Delije otkazana samo dva dana prije održavanja.

Dos Santosu je samo prihvaćanje ove borbe hrabra odluka, budući da se bivši prvak nalazi unutar niza od tri poraza nokautom i mogao je tražiti lakšeg protivnika. Ipak, pokušat će se vratiti na pravi put preko vjerojatno najvećeg potencijala kategorije. Cigano se ove godine borio dva puta, no prvo je deblji kraj izvukao protiv Curtisa Blaydesa, a onda i protiv Jairzinha Rozenstruika. Njiegov karakter je takav da od šampionskih ambicija ne odustaje, no činjenica je da su njegovi najbolji dani iza njega.

Kod Ganea je situacija suprotna. Njegovi najbolji dani i rezultati tek slijede, a mnogi ga vide i kao budućeg prvaka. Do sada je u UFC-u odradio tri borbe i svakom je bio sve impresivniji. Ove godine nije nastupio, prvo zbog pandemije te višestrukog otkazivanja borbe protiv Shamila Abdurakhimova, a nakon toga i zbog ugovornih problema Ante Delije, s kojim se trebao sučeliti ovog mjeseca. Sad će dobiti priliku borbom protiv legende kategorije napraviti dodatni korak prema vrhu.

UFC 256 priredbu predvodi borba za titulu ženske perolake kategorije između Amande Nunes i Megan Anderson, a na programu je i borba za titulu u muškom bantamu između Petra Yana i Aljamaina Sterlinga.

Linker
19. travanj 2024 20:42