UFC

Sonnen ima savjet za McGregora: 'Ne znaš što radiš, izgubit ćeš novac'

Chael Sonnen i Conor McGregor
 Screenshot (YouTube)
"Vidio sam već dovoljno likova koji su se suprotstavili Dani i koji su mislili da su veći od organizacije..."

Bivši UFC-ov izazivač Chael Sonnen smatra da Conor McGregor nema nikakve šanse u 'ratu' koji posljednjih dana vodi s Danom Whiteom te mu savjetuje da stane na loptu još dok za to nije postalo prekasno.

Slavni Irac već neko vrijeme najavljuje poteze iz kojih isključuje ili uz koje kritizira UFC, a onaj posljednji u nizu je pokušaj organizacije humanitarnog meča s Dustinom Poirierom.

Iako je predsjednik UFC-a javno otkrio kako je spomenutom dvojcu poslao ponudu za međusobni okršaj, Conor je nedugo nakon toga reagirao s objavom postera za meč koji bi on uz svoje partnere organizirao 12. prosinca u Dublinu. Takav otpor mu, prema Sonnenu, i nije najpametniji potez.

"Želim Conoru sve najbolje, ali ako bih mu mogao dati savjet, a dao sam mu ih već puno proteklih godina, rekao bih - ne ulazi u tu promotorsku igru. Past ćeš na lice i ne znaš što radiš. Postoji samo nekoliko ljudi na svijetu koji znaju kako se baviti promocijom. Svi ostali će izgubiti novac. Conor će izgubiti novac", izjavio je Chael u razgovoru s MMA Fightingom.

Sonnen vjeruje kako je u ovim trenucima McGregoru najbolje da smisli način na koji će izgladiti situaciju, odnosno da Whiteu pruži ruku pomirbe.

"Morat će to izgladiti. Vidio sam već dovoljno likova koji su se suprotstavili Dani i koji su mislili da su veći od organizacije - Jon Jones trenutno prolazi kroz to, ostavio je pojas i na neki način je umirovljen. Henry Cejudo, ne znam vodi li on šahovsku bitku ili se stvarno htio povući na vrhu... Svi su oni pokušali i svi ti likovi su poslije toga napustili sport. A sport nastavlja bez njih. Ili bi ostali u sportu i bili suspendirani. Da jedan Jones misli da ima moć u ovom poslu, a bio je suspendiran dva puta i sve se normalno odvijalo i bez njega...", poručio je Sonnen.

Linker
19. travanj 2024 22:12