UFC

Stipe je ponovno prvak! Miočić preokrenuo borbu i završio Daniela Cormiera u četvrtoj rundi

Stipe Miočić
 Ilustracija
Stipe Miočić vratio je titulu UFC-ovog prvaka teške kategorije u svoje vlasništvo. Nakon što je Daniel Cormier u prve tri runde otvorenog rata bio bolji borac, Stipe je potvrdio kako su njegovi udarci ipak jači. Dočekao je svoju priliku i u četvrtoj rundi je završio ovu borbu.

Stipe Miočić pokazao je nevjerojatnu izdržljivost, snagu volje, spremnost ostaviti sve što ima u kavezu, ali i svoj nevjerotan talent i kvalitetu te je potpuno zasluženo vratio naslov svjetskog prvaka UFC-ove teške kategorije u svoje vlasništvo. I to je napravio u trenucima kad se činilo da mu titula izmiče, odnosno da će Daniel Cormier nakon ove borbe i dalje ostati UFC-ov prvak.

Slabije je Miočić otvorio borbu i prva runda uvjerljivo je pripala Cormieru. Bio je bolji na nogama, odlično je boksao, jednom je snažno bacio Miočića na pod te dominirao u parteru. Tu je rundu Cormier sigurno uzeo rezultatom 10:8 i vrlo zadovoljan je otišao u svoj kut.

Druge runda bila je možda i najbolja u povijesti teške kategorije, gdje su oba borca pogađali snažne udarce. Koliko su oduševljavali njima, toliko su još više oduševljavali sposobnošću primiti prave bombe koje su sjedala na njihove lica. Ponovno je Cormier napravio više, no Miočić se u ovoj rundi uključio u borbu. Treća runda nije donijela toliko akcije kao druga, a ponovno je Cormier onaj koji radi više i tu se činilo kako polako plovi prema pobjedi. No, Stipe je odlučio kako se u Cleveland neće vratiti bez pojasa. Sporije je otvorio četvrtu rundu, čak se činilo kako više nema snage, no onda su sredinom runde krenuli udarci u tijelo, njima je usporio Cormiera, nakon njih počeo je vezati nove serije u lice, prvaka je njima poslao na pod, a onda je dodatnim udarcima završio borbu u posljednjoj minuti četvrte runde. Cijeli izvještaj odrađen uživo možete pročitati na dnu teksta.

U sunaslovnoj borbi priredbe u Anaheimu, Nate Diaz savladao je Anthonyja Pettisa sudačkom odlukom nakon tri runde. Odradio je mlađi Diaz borbu u kojoj se uopće nije moglo primijetiti kako je tri godine bio izvan borbi te je slavio uvjerljivo i bez ikakve dvojbe. Izvještaj borbe pročitajte OVDJE.

Prvu od glavne tri borbe priredbe odradili su Paulo Costa i Yoel Romero. Nakon fantastičnih 15 minuta slavio je Brazilac jednoglasnom odlukom sudaca. Izvještaj te borbe pročitajte OVDJE.

Na ostatku glavnog program UFC 241 priredbe. Sodiq Yusuff savladao je Gabriela Beniteza tehničkim nokautom u prvoj rundi, dok se Derek Brunson vratio među relevantne borce iz vrha srednje kategorije pobjedom nad Ianom Heinischem.

Uvodni program priredbe zatvoren je borbom u kojoj je Khama Worthy napravio veliko iznenađenja nokautiravši Devontea Smitha, dok je prvih šest borbi programa otišlo do sudačke odluke. Cory Sandhagen savladao je Raphaela Assuncaoa, Drakkar Klose bio je bolji od Christosa Giagosa, Manny Bermudez savladao je Caseya Kennya, dok je Hannah Cifers bila bolja od Jodie Esquibel. Ho Kang savladao je Brandona Davisa, a sve je otvoreno pobjedom Sabine Mazo nad Shanom Dobson.

UFC 241 - Popis borbi i rezultati

Stipe Miočić def. Daniel Cormier - tehnički nokaut (R4, 4:09)
Nate Diaz def. Anthony Pettis - jednoglasna sudačka odluka
Paulo Costa def. Yoel Romero - jednoglasna sudačka odluka
Sodiq Yusuff def. Gabriel Benítez - TKO (R1, 4:14)
Derek Brunson vs. Ian Heinisch - jednoglasna sudačka odluka

Khama Worthy def. Devonte Smith - TKO (R1, 4:14)
Cory Sandhagen def. Raphael Assunção - jednoglasna sudačka odluka
Drakkar Klose def. Christos Giagos - jednoglasna sudačka odluka
Manny Bermudez def. Casey Kenney - jednoglasna sudačka odluka
Hannah Cifers def. Jodie Esquibel - jednoglasna sudačka odluka
Ho Kang def. Brandon Davis - podijeljena sudačka odluka
Sabina Mazo def. Shana Dobson - jednoglasna sudačka odluka

UFC 241: Daniel Cormier vs. Stipe Miočić UŽIVO!!!

ČETVRTA RUNDA

Prva minuta četvrte dionice protekla je bez pravih napada. Stipe je izgubio prve tri runde i morat će napasti, no uzima vremena i čeka pravu priliku. Ulaskom u drugu polovicu rundu napokon kreće Miočić u napade i pogađa. No, Cormier ponovno pronalazi svoj ritam i vraća s nekoliko svojih preciznih pogodaka. Prebacuje se Miočić sredinom runde na udarce u tijelo, Cormier vidno usporava, slijedi serija Miočića, dva udarca sjedaju na lice i Daniel Cormier je na podu. Miočić ne staje, napada svog ugroženog protivnika i sudac Herb Dean prekida borbu!!!

STIPE MIOČIĆ PONOVNO JE SVJETSKI PRVAK UFC-ove TEŠKE KATEGORIJE!!!

TREĆA RUNDA

Negdje tijekom druge runde, Miočić je primio ubod prstom u oko i na početku treće se da primijetiti kako mu to stvara probleme. Ova runda u prve dvije minute nije donijela previše akcije i borci nakon toga završavaju u novom klinču. Pri izlasku iz klinča dobar udarac Miočića. Siromašnije su razmjene u ovoj rundi i većinom radi direkt. No, minutu i pol prije kraja runde Miočić ruši Cormiera i seli borbu na pod. Ustao se ipak DC vrlo brzo, no Miočić sad radi pritisak. Do drugog rušenja nije uspio doći i posljednja minuta treće runde donosi novi boksački okršaj. Cormier pogađa bolje i šteta na licu Stipe Miočića itekako je vidljiva. Na kraju runde novi udarci, no danas su čini se oba borca odlučila kraj dočekati na nogama.

DRUGA RUNDA

Ulaskom u drugu rundu nije se primijetila šteta koju je Miočić primio u prvih pet minuta. Borac iz Clevelanda je ofenzivniji, a krajem prve minute napokon pogađa prve prave udarce u borbi. Nakon minute i pol kreću ozbiljne razmjene na sredini kaveza i Cormier je nekoliko puta ozbiljno pogođen i uzdrman. Ipak, oporavio se i sad je on taj koji Miočiću nanosi štetu sjajnim desnim krošeom. Točno na sredini runde, borci su u klinču. Pri izlasku iz istog Stipe radi direktom na koji odlično veže druge udarce. Cormier prima nevjerojatne bombe i čak uspijeva pogađati iz kontre. Publika može uživati u nevjerojatnoj borbi gdje se dva najbolja teškaša svijeta pogađaju strašne udarce i primaju ih preko granica normalne izdržljivosti. Opaka dva udarca Cormiera pri ulasku u posljednju minutu, no i to Stipe izdržava i nastavlja se kretati prema naprijed. Jednu od najboljih teškaških rundi ikad Cormier je završio udarcem nogom u tijelo.

PRVA RUNDA

Cormier otvara low kickovima kojima pokušava Miočića izbaciti iz balansa. Ipak, to je bilo sve što smo vidjeli u prvoj minuti, budući da su oba borca otvorila opreznije. Krenuli su ipak nakon toga udarci, a tijekom tih razmjena Cormiera pogađa nekoliko odličnih krošea. Izlaskom iz druge minute, Cormier je podigao Miočića i snažno ga bacio na pod te se našao u gornjoj poziciji. Do kraja runde Cormier je ostao u gornjoj poziciji, pogodio je nekoliko dobrih udaraca, no do posljednjih pola minute nije napravio konkretniju štetu. Onda kreće serije teških udaraca koje je Miočić primio. Nije Cormier završio borbu, no rundu je svakako osvojio više nego uvjerljivo, vjerojatno čak i rezultatom 10:8.

-----------------------------

06:37 U kavez je ušao i Daniel Cormier, krenula je najava legendarnog Brucea Buffera

06:29 Na razglasu je pušten Machine Gun Kelly, što znači da je Stipe Miočić krenuo prema kavezu po vraćanje titule UFC-ovog prvaka teške kategorije.

06:25 Nakon što su prije njih fantastične borbe odradili Nate Diaz i Anthony Pettis, odnosno Paulo Costa i Yoel Romero, Daniel Cormier i Stipe Miočić spremni su krenuti prema UFC-ovom kavezu.

Linker
18. travanj 2024 17:27