UFC

Stipe Miočić ne razmišlja o UFC-u dok ne odradi puno važniju borbu: 'Želim pomoći onima kojima je potrebno'

Stipe Miočić
 Stipe Miocic/Instagram
Iako cijela UFC-ova teška kategorija željno iščekuje njegov povratak u oktogon, Stipe Miočić mislima je daleko od povratničkog meča jer kao vatrogasac ima pune ruke posla zbog pandemije koronavirusa.

UFC-ov prvak posljednjih je dana razgovarao s medijima i otkrio kako provodi dane u izolaciji, pozvao je sugrađane na razumno ponašanje tijekom velike krize koja je zahvatila cijeli svijet. U SAD-u je već više od 100 tisuća zabilježenih slučajeva zaraze, a Stipe je zbog svog posla, od kojeg nije odustao ni nakon osvajanja pojasa, jedan od prvih na udaru.

Tijekom pandemije koronavirusa, Miočić i njegovi kolege vatrogasci zajedno s policijom i hitnim službama imaju pune ruke posla i zato mu je teško razmišljati o treninzima i borbama.

"Fokusiran sam na svoje intervencije. Ne samo da sam položio zakletvu, nego doista želim pomoći onima kojima je hitna pomoć potrebna. Nadam se da ću se uskoro vratiti borbama i da će se situacija uskoro normalizirati, ali zasad učinimo nešto za svoje zajednice", poručio je Stipe na Twitteru.

Stipe je nedavno i opisao posebne mjere koje moraju poštovati zbog opasnosti od zaraze.

"Na svaki poziv odlazimo s maskama i rukavicama, a dispečer nam javlja imaju li ljudi simptome gripe ili nešto slično kako bismo znali što očekivati kad stignemo na mjesto događaja".

Miočić se još oporavlja od ozljede oka koju je zadobio u revanšu s Danielom Cormierom prošlog ljeta, kada je vratio pojas prvaka u svoje vlasništvo. UFC i njegov predsjednik Dana White najavljuju treći meč Miočića i DC-a do kraja godine, no i zbog novonastale situacije s koronavirusom teško je reći kada i gdje bi se taj meč mogao održati.

Linker
25. travanj 2024 16:50