UFC

Stipe Miočić: Prvu borbu sve je vodilo mojoj pobjedi, a onda je Cormier dobio na lutriji

Stipe Miočić
U velikom razgovoru s Brettom Okamotom za ESPN, Stipe Miočić najavio je revanš protiv Daniela Cormiera i usput se prisjetio svega što se dogodilo u njihovoj prvoj borbi i nakon nje.

Više puta je Stipe Miočić naglasio kako mu je prošlih godinu dana najljepše razdoblje u životu. Iako je sve krenulo porazom od Daniela Cormiera i gubitkom titule, rođenje kćeri to je bacilo u drugi plan. No, ono se dogodilo dva tjedna nakon borbe, tako da je ipak postojalo to jedno razdoblje kad je trebalo prijeći preko poraza. Potvrdio je Stipe kako mu je obiteljska situacija pomogla, no u početku je bilo teško.

"Nije mi pomoglo odmah, tih dva tjedna od borbe do rođenja kćeri bilo je teško. Ali, od početka mi je glavna misao bila vezana uz stanje moje supruge. Kad je kći došla na svijet se sve promijenilo", rekao je Stipe, nakon čega se okrenuo razdoblju neizvjesnosti, odnosno vremenu dok se borba dogovarala i dok nije bilo sigurno hoće li se Cormier prvo boriti protiv Brocka Lesnara:

"Bio je to lud proces u kojem se svašta događalo, no imam jako dobar tim iza sebe. Pobrinuli su se za sve i dobio sam revanš. Nije bilo lako gledati kako revanš dobivaju neki koji titulu nisu niti jednom obranili. Meni se čak govorilo da bih se trebao još jednom u međuvremenu boriti, a Cormier bi se borio protiv tipa koji se nije borio tri godine i dva puta je pao na steroide. No, tako je kako je. Revanš je sad tu i glavno je da imam priliku završiti s podignutom rukom te izaći iz kaveza s pojasom."

Potvrdio je kako niti u jednom trenutku nije razmišljao o eventualnoj mirovini jer se voli boriti. Čak bi bio spreman prihvatiti neku drugu borbu, no u razgovorima sa svojim timom je zaključio kako to neće biti potrebno. Sad je napokon došla prilika za revanš, no prije toga je zanimljivo čuti kakav mu je dojam ostao iz prve borbe.

"Išlo je dobro, sve je išlo u pravom smjeru. Sve do trenutka kad je dobio na lutriji. Kontrolirao sam tempo, kretao sam se kako god se želio. Imao sam dobar rad u klinču, hrvao sam s njim bez problema. Ubod u oko je također imao utjecaj, sigurno mi je malo pokvario ono što sam do tada radio. Bio sam odličan, no jednostavno se dogodilo. Pogađan sam u karijeri jačim udarcima, no nekad udarac jednostavno nađe ono pravo dugme. Pogledajte kraj borbe, niti sam Cormier nije mogao vjerovati što se dogodilo", objasnio je, ali i potvrdio kako mu to samo stvara dodatnu motivaciju:

"Motiviran sam da dokažem kako sam bolji borac od njega. Mrzim gubiti i to je veliki motiv. Slika u javnosti trenutno je takva da je on bolji borac od mene, uostalom pobijedio me. Revanš mi služi da dokažem kako to nije istina."

17. kolovoza imat će priliku potvrditi kako je bolji. Do tada je ostalo još točno pet tjedana, što bi značilo kako su obojica ušli u onu glavnu fazu priprema. Verbalne prepirke kakve su se u startu mogle očekivati su utihnule. Sad je samo na njima da odrade pripreme u najboljem redu, a onda nam ponude vrhunsku borbu, kakva bi svaka borba za najbolje teškaša svijeta i trebala biti.

Linker
23. travanj 2024 18:12