UFC

Stipe Miočić više nije treći 'pound-for-pound' borac svijeta; Rakiću najbolji ranking u karijeri

Stipe Miočić
 Screenshot (YouTube, UFC)
UFC je osvježio svoje rang-liste, a mi vam prenosimo najznačajnije promjene

Prošlog vikenda održana UFC 253 priredba donijela nam je dvije velike borbe za naslov prvaka, ali i kao posljedice istih nekoliko značajnih promjena na UFC-ovom rankingu.

Nekako najviše u oko upada nam promjena na UFC-ovoj 'pound-for-pound' ljestvici. Naime, Israel Adesanya je pobjedom na Paulom Costom došao do treće pozicije što bi značilo da je preskočio sada četvrtorangiranog Stipu Miočića. Prvi na ovom popisu i dalje je Jon Jones, dok drugo mjesto zauzima Khabib Nurmagomedov.

Spomenimo i da je Conor McGregor ispao iz TOP 10, on je sada 11., a preskočio ga je aktualni prvak u bantam kategoriji Petr Yan.

Preostale najbitnije promjene tiču se poluteške kategorije. Osim što je Jan Blachowicz postao prvak, borac kojeg je pobijedio na putu do titule, Dominick Reyes, pao je na drugo mjesto, dok je Thiago Santos skočio na poziciju rezerviranu za prvog izazivača. Spomenimo i da je to preslagivanje, odnosno pomicanje Jana na nekadašnju poziciju Jona Jonesa, utjecalo i na Aleksandra Rakića koji je sada četvrti borac na ljestvici izazivača u poluteškoj, a to je njegov najbolji ranking otkako je ušao u TOP 15.

U teškoj kategoriji zabilježen je tek skok idućeg protivnika Ante Delije, Ciryla Ganea, s 14. na 13. mjesto te pad Blagoya Ivanova na prijašnju poziciju francuskog udarača.

Sve promjene možete pogledati OVDJE.

Linker
20. travanj 2024 10:48