UFC

Stipe u TOP 10 najboljih UFC boraca prošlog desetljeća, Khabib i GSP nisu upali na listu

Daniel Cormier i Stipe Miočić
 Youtube screenshot
Portal "The Sports Daily", koji je dio američke medijske grupacije "USA Today", je u utorak otkrio tko je na šestom mjestu njihove TOP 10 ljestvice najboljih UFC boraca prošlog desetljeća. Radi se o aktualnom UFC-ovom teškaškom prvaku Stipi Miočiću.

Iako neki drugi portali, koji su imali isti ili identičan izbor, Miočića nisu smjestili niti među TOP 10, izbor The Sports Dailyja se temelji na čistoj statistici (Portal The MMA Manifesto je razvio bodovni sistem). I tu se Vatrogasac sa 100.5 bodova smjestio na visoku šestu poziciju najboljih UFC-ovaca prošlog desetljeća. Iza sebe je ostavio bivše prvake Maxa Hollowayja (7), Rafaela Dos Anjosa (8), Josea Alda (9) i Tyrona Woodleyja (10).

U tekstu stoji da Miočić ima relevantne argumente nazvati se "najvećim teškašem u povijesti slobodne borbe".

"Nitko to nije mogao predvidjeti, pogotovo one 2012. godine, kada ga je nokautirao Stefan Struve, ali je Stipe desetljeće zaključio kao dvostruki UFC-ov teškaški prvak i više-manje je očistio diviziju od svih teškaških legendi ovog sporta", stoji u objašnjenju.

Kao tri najbolje predstave koje su mu donijele najviše bodova su istaknute one protiv Cormiera (UFC 241), Dos Santosa (UFC 211) i Fabricija Werduma (UFC 198) kada je prvi put uzeo pojas prvaka.

Zanimljivo je da borci poput Khabiba Nurmagomedova, Georgesa St. Pierrea ili Robbieja Lawlera nisu niti ušli na ljestvicu jer imaju znatno manje bodova. Na nekim drugim ljestvicama su gotovo na samom vrhu, no te ljestvice se oslanjaju više na dojam, manje na samu statistiku i činjenice.

S nestrpljenjem očekujemo i TOP 5 koji će portal otkriti u narednim danima.

#6 - Stipe Miočić - 100.5 bodova

#7 – Max Holloway – 100.5 bodova

#8 – Rafael dos Anjos – 99 bodova

#9 – Jose Aldo – 89 bodova

#10 – Tyron Woodley – 87.5 bodova

Valja ih spomenuti:

Tony Ferguson – 84 bodova

T.J. Dillashaw – 84 bodova

Khabib Nurmagomedov – 80 bodova

Georges St-Pierre – 79 bodova

Robbie Lawler – 79 bodova

Linker
18. travanj 2024 20:54