UFC

Stipin menadžer otkrio planove za iduću borbu, a oni ne uključuju Daniela Cormiera

Stipe Miočić i Jim Walter
 Instagram
Datum povratka Stipe Miočića u Octagon još uvijek je neizvjestan. Informacije o stanju njegovog oka također nisu nešto dostupne, a UFC-ovi programi sve se više pune, čime je sve manja šansa da će se naći na bilo kojem prije ljeta. Neke nove informacije napokon je otkrio njegov menadžer Jim Walter, a posebno su zanimljive one po pitanju idućeg protivnika.

Sad je već jasno kako su ubodi prstiju Daniela Cormiera u oči Stipe Miočića bili itekako ozbiljna stvar. Iako je od borbe prošlo već pet mjeseci, UFC-ov prvak teške kategorije i dalje se nije u potpunosti oporavio. Njegovi problemi s vidom i dalje su tu, što sprječava njegov skorašnji povratak borbama. Fanovi su nestrpljivi po pitanju barem nekih informacija, a nestrpljiv je i Daniel Cormier, koji što prije želi odraditi treću borbu.

Neke informacije napokon su se pojavile, a dolaze od čovjeka koji se brine za Stipinu karijeru. Ono što je on rekao mnogima se neće svidjeti, ali prije svega Danielu Cormieru, no isto tako i Francisu Ngannouu.

"Sve dok nismo sto posto sigurni kako se njegov vid u potpunosti oporavio, Stipe se neće vraćati natjecanju. Nadamo se kako će se boriti ove godine i vidimo ga u borbi koja će imati smisla, protiv borca kojeg Stipe još nije savladao. On je više nego voljan prvom prilikom braniti svoj pojas prvaka. Također, možda će iskoristiti i priliku izvan UFC-a ako se ista pojavi. Stipe se u Las Vegasu susreo licem u lice s Tysonom Furyjem te su njih dvojica porazgovarali", otkrio je Walter u razgovoru s Marcom Raimondijem s ESPN-a.

Stipe je nekoliko puta rekao kako treća borba s Danielom Cormierom nije njegova jedina opcija, a posebno ne najprivlačnija. No, ovo je prvi put da je tako nešto rekao Walter. Iz njegove izjave se odmah može eliminirati i Francisa Ngannoua, koji bi pobjedom nad Jairzinhom Rozenstrukom potvrdio svoju poziciju, ali i Juniora Dos Santosa, koji bi se eventualnom današnjom pobjedom nad Curtisom Blaydesom također ponovno našao među "contenderima". Zapravo, po toj logici, Stipi od boraca iz vrha preostaju spomenuti Blaydes i Rozenstruik, no i oni prije toga imaju teške borbe ispred sebe.

Za sada je, gledajući po do sada ugovorenim borbama, sigurno da se Stipe neće vratiti prije minimalno lipnja, no puno realnije izgleda čak i sredina ljeta ili kasnije. To bi ponovno bilo godinu dana između njegove dvije borbe, kao što je bilo i u slučaju dvije borbe protiv Cormiera. No, tada se nije radilo o ozljedi nego o Cormierovom čekanju na Brocka Lesnara, koje se na kraju u potpunosti izjalovilo pa je Miočić dobio zasluženu priliku, koju je i iskoristio.

Linker
25. travanj 2024 09:26