UFC

Subotnji UFC program iznenađujuće pojačan odličnom borbom

Sean Strickland
 screenshot
Borba Seana Stricklanda i Brendana Allena naći će se na programu subotnjeg UFC Fight Nighta 183

Nakon što je uskakanjem Paula Feldera u borbu protiv Rafaela Dos Anjosa došlo do nove borbe UFC Fight Nighta 183, koji će se nadolazećeg vikenda održati u UFC-ovom APEX-u, program je pojačan još jednom intrigantnom borbom. Samo dva tjedna nakon velike povratničke pobjede, u Octagon će ponovno Sean Strickland, a suprotstavit će mu se Brendan Allen, koji je spletom okolnosti ostao bez borbe koju je trebao odraditi prošlog vikenda.

29-godišnji Sean "Tarzan" Strickland (21-3, 8-3 UFC) vratio se borbama posljednjeg dana prošlog mjeseca, kad je jednoglasnom sudačkom odlukom savladao Jacka Marshmana. Bio je to njegov povratak srednjoj kategoriji, ali i prva borba nakon dvije godine te također prva nakon teške prometne nesreće, slijedom koje nije bilo sigurno hoće li se ikad moći vratiti sportu. Srećom po njega, uspio se u potpunosti oporaviti. Iako je odradio 15 minuta opakog rata na nogama, nije primio značajniju štete te je već tad obavijestio UFC kako će biti spreman odgovoriti na poziv, ukoliko im zatreba. I upravo to se dogodilo.

Brendan Allen (15-3, 3-0 UFC) ima 24 godine, a svoje mjesto u promociji pronašao je putem "Contender Seriesa". Nakon impresivnog nastupa u showu, jednako je nastavio i kao UFC borac. Trebao je svoju četvrtu UFC pobjedu tražiti proteklog vikenda u borbi protiv Iana Heinisha, no ona je otkazana samo dan prije održavanja. Ostao je Allen u Las Vegasu te mu je UFC obećao pronaći protivnika. To se sad i dogodilo pa će nastupiti samo tjedan dana nakon prvobitno planirane borbe.

Iako je riječ o borcima srednje kategorije, zbog okolnosti u kojima je borba dogovorena, oni će se susresti u međukategoriji do 88.5 kilograma. Kako se trenutno čini, upravo bi njih dvojica trebali otvoriti glavni program na kojem će se naći pet borbi.

Linker
20. travanj 2024 03:51