UFC

Sudac Goddard odgovorio na uvrede Colbyja Covingtona: 'I ja sam ljudsko biće'

Marc Goddard na UFC 245
 Screenshot/Youtube
Nakon poraza na UFC 245 prošlog vikenda Colby Covington okomio se na suca meča Marca Goddarda, kojeg krivi da je prerano prekinuo njegovu borbu za pojas.

Covingtona je udarcima u petoj rundi srušio prvak Kamaru Usman, a zatim ga ground and poundom završio obranivši pojas u velteru po prvi put u karijeri.

UFC-ov sudac Marc Goddard zaustavio je meč u neizvjesnoj završnici i tako možda spriječio teže ozljede Covingtona, koji je borbu završio sa slomljenom čeljusti. No, neki smatraju da je borba prerano prekinuta te da je izazivač još imao šanse.

"Obično ljudi je** druge u svojim spavaćim sobama, ne u Octagonu Marc Goddard! Ja ulazim u Octagon da bih ubio nekoga ili da bih poginuo. Ti si me opljačkao te mogućnosti. Opljačkao si ljude i nisi im dao priliku da vide poštenu borbu", napisao je bijesni Covington na Twitteru nakon meča dodavši: "Srami se! Lažan udarac u genitalije! Lažan ubod prstom u oko! Pogrešnan prekid! Lažan sudac!"

Goddard mu je brzo odgovorio.

"Sirova emocija i najveći ulozi, borba je kao ništa drugo na svijetu. Poštujem sve borce između kojih stojim i uvijek ću dati sve od sebe. I ja sam ljudsko biće. Hvala svima koji razumiju što dajem u ovaj sport. To nikada neće stati", napisao je britanski sudac.

Linker
17. travanj 2024 00:28