UFC

Suspendiran na čak četiri godine: Težak prekršaj teškaša koji je trebao biti UFC-ovo pojačanje!

Ilustracija
 Robert Michael/dpa-Zentralbild/ZB via AFP
Pokušao je čak i nasamariti nadležno tijelo, ali to mu ipak nije prošlo...

Chi Lewis-Parry, sada već bivši UFC-ov borac koji zapravo nikad nije ni debitirao u Octagonu, suspendiran je na čak četiri godine zbog jednog od najtežih prekršaja posljednjih godina.

Odluka je to USADA-e koja se temelji na zaključcima sa saslušanja održanog 10. studenog ove godine.

Naime, Lewis-Parry nalazio se u USADA-inom programu testiranja iako nije imao ugovorenu UFC borbu, a u njegovom uzorku pronađeni su metaboliti drostanolona, stanozolola i DHCMT-a. Riječ je o testiranju iz 2019., a kazna engleskog borca počinje teći s 1. studenim te godine.

Naravno, kao i svi oni koji se priključe USADA-inom programu, engleski je teškaš imao priliku prijaviti sve zabranjene supstance koje je ranije koristio. Na taj je način Chi mogao izbjeći suspenziju, ali ne bi smio nastupiti sve dok ne bude negativan na testiranju. Lewis-Parry to nije učinio, ali je zato napravio nešto što je utjecalo na ovoliko veliku kaznu. Prema dostupnim informacijama, 37-godišnjak iz Londona je falsificirao dokaze pokušavajući lažno prikazati da su njegovi testovi rezultat kontaminiranih suplemenata.

Kao MMA borac, Lewis-Parry je neporažen te ima devet pobjeda te po dva neodlučena ishoda i 'no contesta'. Posljednji put u akciji je bio 25. rujna na ADW priredbi gdje je nokautirao bivšeg UFC-ovog borca Fabija Maldonada.

Osim u MMA karijeri, Lewis-Parry je ostavio traga i kao kick-boksač. Imali smo ga, podsjetimo, priliku gledati i u Gloryjevom ringu gdje je slavio u četiri od pet okršaja.

Lewis-Parryja su neki zapamtili i kao sparing partnera Daniela Cormiera, ali i po provokacijama koje je svojevremeno znao upućivati Jonu Jonesu.

Linker
24. travanj 2024 23:40