UFC

Suspenzija Fabricija Werduma produžena do veljače 2021.

Fabricio Werdum
 Youtube screenshot
Fabricio Werdum ipak se neće moći vratiti borbama u svibnju 2020. godine, kako je sam najavio. Naime, budući da je prošle godine prestao s USADA testiranjima na sedam mjeseci, suspenzija mu je za jednako toliko produžena i može se vratiti u veljači 2021. godine.

Nakon što je u svibnju prošle godine pao na doping testu, bivši UFC-ov prvak tražio je otpuštanje iz UFC-a. Nakon što to nije dobio, odlučio se umiroviti te je napustio USADA-in "testing pool". Ipak, nedugo nakon toga najavio je svoj povratak borbama, a posljednjih tjedana često je u medijima gdje spominje svibanj 2020. godine kao svoj veliki povratak. No, malo se prevario.

Naime, službena web stranica USADA-e otkriva datum 2. veljače kao onaj kojeg će se Werdum moći vratiti borbama. Vrlo brzo saznalo se o čemu se tu zapravo radi. Kad je Werdum najavio umirovljenje i napustio testiranje, njegova suspenzija je zamrznuta. To je trajalo sedam mjeseci i ponovno je pokrenuta onog trenutka kad se Fabricio javio i krenuo s novim testiranjima. USADA je sve to odradila po svojim pravilima i suspenzija je ponovno krenula istjecati. Jedino što Fabricio nije najbolje provjerio spomenuta pravila.

Čini se kako je bivši prvak mislio da njegov datum povratka ostaje jednak neovisno o tome što je on za to vrijeme radio. Upravo zbog toga najavljuje kako mu je do povratka ostalo još devet mjeseci. Ne sumnjamo kako će ova informacija i njega iznenaditi. Ako se Fabricio odluči tad vratiti, imat će 43 i pol godine te gotovo pune tri godine od posljednje borbe. Ovo bi možda moglo značiti njegovo konačno umirovljenje, no možda iz nekog inata Fabricio ipak odlučiti pričekati taj datum.

Linker
16. travanj 2024 10:38