UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC-ovoj priredbi: Borba koja se čeka mjesecima!

 UFC
Ovog vikenda održat će se UFC Fight Night 180 predvođen borbom Chan Sunga Junga i Briana Ortege

Što je najvažnije za znati?

Flash Forum u Abu Dhabiju spreman je za još jednu UFC priredbu u nizu, ovog puta predvođenu borbom koja se već duže vremena čeka. Brian Ortega i Chan Sung Jung, poznatiji kao Korean Zombie, svoj su rivalitet izgradili već prije borbe ugovorene za prosinac prošle godine, koja se na kraju izjalovila, da bi nakon toga isti samo postao još veći. Osim toga, Dana White je najavio kako bi pobjednik ove borbe trebao izboriti poziciju izazivača perolake kategorije, odnosno postat će idući protivnik Alexandra Volkanovskog. Korejski borac je favorit, velikim dijelom zbog toga što se Ortega nije borio gotovo dvije godine, no upravo "T-City" je poznat po tome da ga nikad ne smijete otpisati. Čak četiri borbe u karijeri pobijedio je prekidom u trećoj rundi, nakon što bi prve dvije izgubio.

Mnogi će s velikim zanimanjem pratiti sunaslovnu borbu, ujedno debi borbu Jessice Andrade u muha kategorije, nakon kojeg bi mogla postati prva UFC borkinja s pobjedama u tri različite kategorije. No, za to će morati savladati nedavnu izazivačicu Katlyn Chookagian. Borba Jima Crutea i Modestasa Bakauskasa u poluteškoj kategoriji također je na glavnom programu, a tu je i povratak Thomasa Almeide, koji se bori protiv Jonathana Martineza.

Gdje i kad se priredba održava?

U pitanju je treća priredba koju će UFC održati u svom drugom posjetu Fight Islandu, odnosno Yas otoku u Abu Dhabiju. Uvodni program priredbe počinje u subotu, u 22 sata, dok je glavni na rasporedu od 1 sat iza ponoći. Uvodni program sadrži šest, a glavni pet borbi.

Na koja imena posebno pripaziti?

Osim nekih imena već navedenih u prvom odlomku, u prvom planu trebao bi biti UFC debi donedavnog KSW prvaka dvije kategorije, Mateusza Gamrota. "Gamera" čeka Guram Kutateladze preko kojeg će morati opravdati status velikog favorita. Nastupit će i rekorderka prema broju pobjeda u muha kategorije te pobjeda prisiljavanjem na predaju u istoj, Gillian Robertson, koja se bori protiv Poliane Botelho. Borba velter kategorije između Jamesa Krausea i Claudija Silve trebala bi neupitno biti uzbudljiva, a Gadzhimurad Antigulov i Maxim Grishin odradit će važnu borbu poluteške kategorije.

UFC Fight Night: Ortega vs. Korean Zombie (popis borbi)

Perolaka: Brian Ortega vs. Chan Sung Jung

Muha (Ž): Katlyn Chookagian vs. Jéssica Andrade

Poluteška: Jimmy Crute vs. Modestas Bukauskas

Muha: Thomas Almeida vs. Jonathan Martinez

Velter: Cláudio Silva vs. James Krause

Laka: Mateusz Gamrot vs. Guram Kutateladze

Muha (Ž): Gillian Robertson vs. Poliana Botelho

Srednja: John Phillips vs. Jun Yong Park

Laka: Jamie Mullarkey vs. Fares Ziam

Poluteška: Gadzhimurad Antigulov vs. Maxim Grishin

Bantam: Mark Striegl vs. Said Nurmagomedov

Linker
18. travanj 2024 05:58