UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC-ovoj priredbi: Dvije borbe za titulu, nastupaju Shogun, Perry,...

 Twitter (UFC)
Puno poznatih i zanimljivih lica gledat ćemo na UFC-u 255

Pred nama je vrlo zanimljivi UFC 255. Ovoga vikenda u lasvegaškom APEX kompleksu održat će se event koji nam donosi čak dvije borbe za naslov prvaka.

U glavnoj borbi večeri svoju će titulu iz muha kategorije po prvi puta braniti Brazilac Deiveson Figueiredo (19-1), a njemu će sa suprotne strane ovom prigodom, umjesto ozlijeđenog Codyja Garbrandta, stajati Alex Perez (24-5).

Figueiredo se u Octagon vraća poslije dvije uzastopne i uvjerljive pobjede protiv Josepha Benavideza. 32-godišnji 'Daico' trenutno je na nizu od četiri pobjede, a jedini poraz u profesionalnoj karijerni nanio mu je sunarodnjak Jussier Formiga.

Perez je, kao što smo već rekli, priliku života dobio zbog otkazivanja bivšeg prvaka Garbrandta. 28-godišnji Amerikanac slavio je u posljednja tri nastupa, s time da je upravo u onom zadnjem svladao ranije spomenutog Formigu.

Alex se prema originalnim planovima na ovom eventu trebao boriti protiv Brandona Morena koji u konačnici ipak nije ostao bez nastupa, ali će za novog suparnika imati Brandona Royvala.

Naslov brani i Shevchenko

UFC 255 donosi nam i novi nastup Valentine Shevchenko (19-3). Jedna od najboljih borkinja svijeta u Las Vegasu će po četvrti puta braniti svoj pojas iz muha kategorije, a njena suparnica će biti Brazilka Jennifer Maia (18-6-1) koja je do okršaja s prvakinjom došla nakon pobjede nad Joanne Calderwood.

Maia je inače bivša Invicta FC prvakinja, a za UFC je debitirala 2018. godine te je pod okriljem slavne promocije na omjeru od tri pobjede i dva poraza.

Perry protiv Meansa, Shogun u revanšu

Ista priredba donosi nam i zanimljiv velteraški okršaj popularnog Mikea Perryja i Tima Meansa. Snage će odmjeriti i Katlyn Chookagian i Cynthia Calvillo, a glavni dio programa otvara revanš legendarnog Mauricija 'Shoguna' Rue i Paula Craiga, dvojca koji je prije godinu dana odradio meč s neodlučenim ishodom.

Kada počinje UFC 255?

Nova UFC-ova priredba održava se u noći sa subote na nedjelju. Uvodne borbe počet će u 00:30, dok glavni dio programa starta u 04:00.

UFC 255 popis borbi:

Deiveson Figueiredo vs. Alex Perez

Valentina Shevchenko vs. Jennifer Maia

Mike Perry vs. Tim Means

Katlyn Chookagian vs. Cynthia Calvillo

Mauricio Rua vs. Paul Craig

Uvodne borbe:

Brandon Royval vs. Brandon Moreno

Joaquin Buckley vs. Jordan Wright

Antonina Shevchenko vs. Ariane Lipski

Daniel Rodriguez vs. Nicolas Dalby

Alan Jouban vs. Jared Gooden

Kyle Daukaus vs. Dustin Stoltzfus

Louis Cosce vs. Sasha Palatnikov

Linker
16. travanj 2024 11:00