UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC-ovoj priredbi: Talijan Vettori napada TOP 5 poziciju

Jack Hermansson i Marvin Vettori
 UFC
Još će tri priredbe UFC održati u 2020. godini, a prva od njih čeka nas već ovoga vikenda

Novi borilački događaj u lasvegaškom APEX kompleksu predvodit će okršaj dva elitna borca iz srednje kategorije - Jacka Hermanssona (21-5) i Marvina Vettorija (15-4-1).

Podsjetimo, originalno je UFC htio na ovoj priredbi spojiti Hermanssona i Darrena Tilla, ali je engleski borac morao zbog ozljede otkazati svoj nastup. Tilla je potom zamijenio Kevin Holland, ali je on krajem prošloga tjedna bio pozitivan na COVID-19 što je pak dovelo do nove promjene.

UFC je, nadamo se, konačno rješenje pronašao u zamjeni Hollanda i Vettorija. Amerikanac je tako premješten na UFC 256, odnosno u borbu s Ronaldom Souzom, dok je Talijan umjesto brazilskog veterana za protivnika dobio švedsko-norveškog borca.

Hermansson će u ovaj meč ući nakon pobjede nad Kelvinom Gastelumom i kao četvrtorangirani izazivač u srednjoj kategoriji. 32-godišnji 'The Joker' u posljednjih je šest nastupa upisao pet pobjeda i samo jedan poraz za koji je zaslužan Jared Cannonier.

Pet godina mlađi i devet mjesta slabije rangirani Vettori tražit će u na UFC Vegas 16 priredbi svoju četvrtu pobjedu u nizu. Sjajni talijanski borac pod okriljem UFC-a odradio je osam nastupa i pritom upisao samo dva poraza s time da mu je posljednji, i to podijeljenom sudačkom odlukom, nanio aktualni prvak Israel Adesanya.

Hill u meču karijere

Iste ćemo večeri u sunaslovnoj borbi gledati meč Ovincea Saint Preuxa (25-14) i nekadašnjeg protivnika Darka Stošića Jamahala Hilla (7-0, 1 NC).

OSP se u akciju vraća nakon impresivnog nokauta kojim je u rujnu svladao Alonza Menifielda, dok će neporaženom Hillu ovo biti prvi nastup poslije šestomjesečne suspenzije koja mu je određena nakon što su u njemu pronađeni tragovi marihuane. 29-godišnji Amerikanac zbog navedenog je prekršaja ostao i bez pobjede nad Klidsonom Abreuom koja se od sada vodi kao 'no contest'.

Kada počinje UFC Vegas 16?

Nova UFC-ova priredba održava se u noći sa subote na nedjelju. Uvodne borbe počet će u 01:00, dok glavni dio programa starta tri sata kasnije.

UFC Vegas 16:

Jack Hermansson vs. Marvin Vettori

Ovince Saint Preux vs. Jamahal Hill

Gabriel Benitez vs. Justin Jaynes

Montana De La Rosa vs. Taila Santos

Roman Dolidze vs. John Allan Arte

Movsar Evloev vs. Nate Landwehr

Uvodne borbe:

Louis Smolka vs. Jose Alberto Quinonez

Matt Wiman vs. Jordan Leavitt

Jimmy Flick vs. Cody Durden

Ilia Topuria vs. Damon Jackson

Gian Villante vs. Jake Collier

Linker
20. travanj 2024 06:52