UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC-ovoj priredbi: Otkazana teškaška poslastica u glavnoj borbi

 UFC
Program iduće UFC priredbe pod imenom UFC on ESPN 18 trebali su predvoditi teškaši Blaydes i Lewis

Nakon UFC 255 priredbe te nekoliko ESPN+ Fight Nightova prije nje, red je došao na glavni ESPN kanal, odnosno on će ugostiti UFC priredbu koja se održava u noći sa subote 28. studenog na nedjelju 29. studenog. Dugo očekivani te vrlo intrigantni teškaški okršaj Curtisa Blaydesa i Derricka Lewisa istu će predvoditi.

NAŽALOST, GLAVNA BORBA OTKAZANA JE ZBOG POZITIVNOG COVID-19 TESTA CURTISA BLAYDESA

Što je najvažnije za znati?

Sama činjenica kako se radi o dva izuzetno velika i snažna momka, kako se obojica nalaze u samom vrhu teške kategorije te kako se do sada još nisu međusobno sastali bila je dovoljna za ugovaranje okršaja "Razora" Blaydesa i "Black Beasta" Lewisa. Blaydes se nalazi na drugom, a Lewis na četvrtom mjestu ljestvice izazivača teške kategorije i pobjednik se može nadati napadu na titulu prvaka, odmah nakon što svoju pokuša iskoristiti Francis Ngannou. Njegova borba protiv Stipe Miočića trebala bi se održati početkom proljeća.

Blaydes u borbu ulazi s nizom od četiri pobjede, a u Octagonu je do sada trijumfirao ukupno devet puta. Poražen je bio dva puta, oba puta nokautom koji mu je priuštio Ngannou. Nakon neuspješnog napada na titulu krajem 2018. godine te nakon toga još jednog poraza, Lewis je uspio spojiti tri pobjede i ponovno postati "contender". Kao UFC borac do sada je ostvario 15 pobjeda i pet poraza te je teškaš s najviše nokaut pobjeda u povijesti UFC-a. 11 puta slavio je nokautom, a ukupno je u UFC povijesti po tom kriteriji od njega uspješniji tek Vitor Belfort.

Sunaslovna borba donosi pokušaj povratka na pobjednički put za Anthonyja Smitha, koji se htio vratiti odmah nakon poraza od Aleksandra Rakića. To će pokušati napraviti upravo preko bivšeg Rakićevog protivnika Devina Clarka, borca kojeg pamtimo i po pobjedi nad Darkom Stošićem. Clark je trenutno u nizu od dvije pobjede, a preko Smitha se nada doći do mjesta na ljestvici. Ove dvije borbe svakako su ono najvažnije što će se dogoditi u UFC APEX-u.

Gdje i kad se priredba održava?

Priredba se održava u UFC-ovom APEX kompleksu, a sve započinje u nedjelju 29. studenog, u 1 sat iza ponoći. Za tada je predviđen uvodni program na kojem bi se trebalo održati šest borbi. Šest borbi sadrži i glavni program, čiji je početak predviđen za 4 sat iza ponoći.

Na koja imena posebno pripaziti?

U prvom dijelu najavljene su dvije glavne borbe, no svakako vrijedi obratiti pažnju na još neke okršaje s glavnog dijela programa. Tu je još jedna teškaška borba, u kojoj će se sastati Josh Parisian i Parker Porter. Parisian se trenutno nalazi unutar niza od šest pobjeda, a ugovor s UFC-om izborio je iz drugog pokušaja na "Contender Seriesu". Između toga bio je i dio Ultimate Fightera, tako da mu je to bila treća sreća. Porter je imao neuspješan UFC debi u kolovozu, kad je poražen od Chris Daukausa. Veliki talent muha kategorije, Amir Albazi tražit će svoju drugu UFC pobjedu protiv Kazahstanca Zhalgasa Zhumagulova, koji je u svom prvom UFC nastupu bio neuspješan. Akciju garantira okršaj u velteru između Miguela Baeze i Takashija Satoa, dok će glavni program otvoriti borba perolake kategorije između Spikea Carlylea i Billa Algea.

Uvodni program bit će u znaku dama. Osim borbe koja će ga zatvoriti, između Ashley Evans-Smith i Norme Dumont Viane, posebno će pažnja biti na nastupu Rachael Ostovich. Po mnogima fizički najatraktivnija borkinja svijeta nastupit će po prvi puta nakon jedne godine i deset mjeseci, a protivnica joj je Gina Mazany, djevojka bivšeg izazivača Tima Elliotta. Preostale četiri borbe uvodnog programa su u muškim lakšim kategorijama te se može očekivati puno dinamične akcije.

UFC on ESPN 18 - Popis borbi

(-93 kg) Anthony Smith vs. Devin Clark
(+93 kg) Josh Parisian vs. Parker Porter
(-77 kg) Miguel Baeza vs. Takashi Sato
(-66 kg) Spike Carlyle vs. Bill Algeo

(-61.5 kg) Ashlee Evans-Smith vs. Norma Dumont Viana
(-61.5 kg) Martin Day vs. Anderson dos Santos
(-57 kg) Gina Mazany vs. Rachael Ostovich
(-66 kg) Jonathan Pearce vs. Kai Kamaka
(-57 kg) Su Mudaerji vs. Malcolm Gordon
(-63 kg) Luke Sanders vs. Nathan Maness

Linker
24. travanj 2024 21:46