UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: Može li 'Zmaj' preletjeti bivšeg prvaka?

 UFC
Pred nama je nova priredba iz UFC FN serije, predvođena borbom Paula Feldera i Rafaela Dos Anjosa

Samo šest dana prije održavanja UFC Fight Night 183 priredbe, Paul Felder pristao je uskočiti u glavnu borbu iste, skinuti kilograme na granicu lake kategorije i suprotstaviti se bivšem prvaku Rafaelu Dos Anjosu u borbi ugovorenoj na pet rundi. Prvobitno je planirana bila borba između Dos Anjosa i Islama Makhacheva, no ruski borac otkazao je borbu radi infekcije stafilokokom.

Što je najvažnije za znati?

Ovom borbom Dos Anjos se vraća u laku kategoriju, čiji je prvak bio od ožujka 2015. do srpnja 2016. godine, uz jednu uspješnu obranu titule. Nedugo nakon gubitka titule otišao je u velter kategoriju, gdje je u osam borbi upisao po četiri pobjede i poraza. Sad se vraća u svoju prirodnu diviziju odraditi jubilarnu 30. borbu u Octagonu. Felder će se boriti po prvi put nakon veljače i poraza u uzbudljivoj te neizvjesnoj borbi protiv Dana Hookear. Od tada nije bio siguran hoće li se uopće vraćati kao borac, no sad je u trenutku prelomio. U borbu ulazi s pet pobjeda iz posljednjih sedam borbi te kao sedmi borac ljestvice lake kategorije. Dos Anjos se nalazi na 12. mjestu, no na ljestvici veltera.

Na ovoj priredbi pratit ćemo i novi nastup opakog nokautera Abdula Razaka Alhassana, koji će u sunaslovnoj borbi protiv Khaosa Williamsa tražiti iskupljenje za poraz doživljen na Fight Islandu. Također ćemo pratiti povratak u Octagon dva borca srednje kategorije, Juliana Marqueza koji se bori protiv Saparbeka Safarova i Eryka Andersa kojeg čeka Antonio Arroyo.

Gdje i kad se priredba održava?

Priredba se održava u UFC-ovom APEX kompleksu, a sve započinje u subotu 14. listopada, u 22 sata. Za tada je predviđen uvodni program na kojem bi se trebalo održati sedam borbi. Glavni program sadrži pet borbi i zakazan je za 1 sat iza ponoći.

Na koja imena posebno pripaziti?

S razlogom u uvodnom dijelu nije navedena borba između Brendana Allena i Seana Stricklanda, budući da su to dva imena na koja svakako vrijedi obratiti najveću pažnju. U Octagonu neporaženi Allen traži svoj put prema vrhu srednje kategorije, a Strickland će ga pokušati zaustaviti samo dva tjedna nakon što je savladao Jacka Marshmana, u prvoj borbi nakon dvije godine te nakon prometne nesreće koju je srećom preživio i uspio se vratiti kao profesionalni borac.

S uvodnog programa vrijedi istaknuti borbu dvije 21-godišnjakinje u sudaru slamka kategorije, Kay Hansen i Cory McKenne, gdje će nakon više nego impresivnog debija posebno pažnja biti na Hansen.

Teškaški Don'Tale Mayes i Roque Martinez otvorit će program borbom koja bi mogla atraktivnu završnicu, a na papiru jako zanimljivo izgleda "matchmaking Louisa Smolke protiv Josea Alberta Quinonesa.

UFC Fight Night 183 : Felder vs. Dos Anjos

(-70 kg) Paul Felder vs. Rafael dos Anjos
(-77 kg) Abdul Razak Alhassan vs. Khaos Williams
(-88 kg) Brendan Allen vs. Sean Strickland
(-52.5 kg) Kay Hansen vs. Cory McKenna
(-84 kg) Eryk Anders vs. Antônio Arroyo

(-52.5 kg) Ashley Yoder vs. Miranda Granger
(-77 kg) Alex Morono vs. Rhys McKee
(-61.5 kg) José Alberto Quiñónez vs. Louis Smolka
(-52.5 kg) Randa Markos vs. Kanako Murata
(-61.5 kg) Geraldo de Freitas vs. Tony Gravely
(+93 kg) Don'Tale Mayes vs. Roque Martinez

Linker
21. travanj 2024 15:07