UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: Sve je u znaku odlaska jednog od najvećih ikad

 UFC
UFC se vraća u Vegas, a Fight Night 181 donosi posljednju borbu jednog od najvećih, Andersona Silve

Nakon sjajnih mjesec dana na Fight Islandu, UFC se vraća u Las Vegas. Isto tako, nakon što je prošlog vikenda svoju veliku karijeru pomalo neočekivano završio Khabib Nurmagomedov, ispred nas je priredba na kojoj će u Octagon po posljednji put ući borac za kojeg mnogi vjeruju kako njegov oproštaj dolazi par borbi prekasno te da je zbog toga ugrozio svoj eventualni status najvećeg i najboljeg MMA borca u povijesti, Anderson Silva.

Što je najvažnije za znati?

Nakon 23 godine profesionalne karijere, 45-godišnji Silva istu će završiti u Octagonu promocije unutar koje je napravio najviše. Sedam godina šampionskog staža, deset uspješnih obrana titule, 17 nastupa u glavnoj borbi PPV priredbe, 14 zarađenih bonusa te najviše prekida u borbama za titulu UFC prvaka. To su samo oni najvažniji podaci iz Silvine karijere u UFC-u. Karijere koja je nakon gubitka titule doživjela strmoglav pad, pad zbog kojeg mnogi Silvi danas osporavaju njegovu neupitnu veličinu. Nakon što je u posljednjih sedam godina upisao tek jednu pobjedu, i to pomalo navučenu od strane sudaca, veliki "Spider" pokušat će svoj "Sherdog" profil zatvoriti s posljednjom borbom označenom zelenom bojom. No, pred njim je ispit u liku i djelu Uriaha Halla.

Hall je u UFC došao samo dva mjeseca prije nego je prekinut Silvin impresivni šampionski put. Napravio je to putem 17. sezone Ultimate Fightera, gdje je sve oduševio talentom i stilom borbe. Nažalost, iako je u UFC-u konstantno blizu iskoraka prema najboljima, on u tome nije uspio, odnosno svoj ogromni talent nije uspio opravdati. Ovaj sjajni udarač iza sebe ima neke velike pobjede, no nikad na njih nije uspio rezultat nadograditi. Kao UFC borac je tako na osam pobjeda i sedam poraza, a u nizu je od dva trijumfa. Ovo će njemu biti zapravo ključna borba u karijeri. Ako izgubi od Silve, čija je forma daleko od zavidne, put prema vrhu trebao bi zaboraviti.

Iako će uistinu sve biti u znaku odlaska jednog od najvećih boraca ikad, i ostatak programa itekako je vrijedan spomena. Sunaslovna borba donosi novi nastup Brycea Mitchella, mladića koji je fanove oduševio kako unutar Octagona, svojim sjajnim stilom borbe, tako i izvan njega, prije svega osebujnim karakterom. Njemu će se suprotstaviti iskusni član Teama Alpha Male, Andre Fili. U Octagon se po četvrti put u 2020. godini vraća Kevin Holland, a četvrtu će pobjedu u nizu tražiti protiv debitanta, Charlieja Ontiverosa. U novom nastupu pratit ćemo i Grega Hardyja. Ovog puta je oko njega puno manje priče nego inače, a borit će se protiv Mauricea Greenea. Glavni program otvorit će borba između Bobbyja Greena i Thiaga Moisesa u lakoj kategoriji.

Gdje i kad se priredba održava?

Priredba se održava u UFC-ovom APEX kompleksu, a sve započinje u subotu 31. listopada u 21 sat, odnosno za tada je predviđen uvodni program. Na njemu bi se trebalo održati sedam borbi. Za točno u ponoć predviđen je glavni program.

Na koja imena posebno pripaziti?

Već u prethodnim odlomcima navedena su neka imena, gdje je posebno potrebno još jednom se prisjetiti sposobnosti Brycea Mitchella (video ispod odlomka), ali i velikog talenta koji posjeduje Kevin Holland. Sama činjenica da može doći do četiri pobjede u jednoj godini vrijedna je respekta. Oko Grega Hardyja uvijek će biti zanimanja, a ovog puta imat ćemo priliku vidjeti koliko je dodatno napredovao od svibnja, kad je savladao Yorgana De Castra, ali i otprilike godinu dana otkako je doživio poraz od Alexandra Volkova.

Među imenima s uvodnog programa potrebno je u prvom planu pripaziti na Seana Stricklanda. Dugo godina jedan od većih potencijala velter kategorije ovim će putem debitirati u srednjoj. Talentirani Alexander Hernandez je u novoj misiji potvrđivanja svog velikog potencijala, a Chris Gruetzemacher trebao bi mu biti protivnik po mjeri.

Među ostalim borcima nalaze se oni koji će ovim putem tražiti svoje mjesto pod UFC-ovim suncem, a tu vrijedi istaknuti debitanta s Contender Seriesa, Adriana Yaneza, kao i povratnika Dustina Jacobyja, kojem će se suprotstaviti Justin Ledet.

UFC Fight Night 181 - Hall vs. Silva

(-84 kg) Uriah Hall vs. Anderson Silva
(-66kg) Andre Fili vs. Bryce Mitchell
(-84 kg) Kevin Holland vs. Charlie Ontiveros
(+93 kg) Maurice Greene vs. Greg Hardy
(-70 kg) Bobby Green vs. Thiago Moisés

(-70 kg) Chris Gruetzemacher vs. Alexander Hernandez
(-61.5 kg) Adrian Yanez vs. Victor Rodriguez
(-84 kg) Sean Strickland vs. Jack Marshman
(-77 kg) Cole Williams vs. Jason Witt
(-93 kg) Dustin Jacoby vs. Justin Ledet
(-61.5 kg) Miles Johns vs. Kevin Natividad

Linker
26. travanj 2024 11:55