Taisumov nije napustio UFC: 'Poslušat ću sve ponude, ostanak u UFC-u također je opcija'

Iako su mediji prvobitno objavili kako se Mairbek Taisumov nalazi među 13 boraca i borkinja koji više nisu članovi UFC-a, čečenski borac iz Austrije otkrio je kako samo još uvijek nije odlučio potpisati novi ugovor s promocijom nego da prvo želi poslušati i sve ostale ponude.

Malo je reći da su fanovi ostali neugodno iznenađeni kad se ime Mairbeka Taisumova našlo među 13 boraca i borkinja koji više nisu dijelom UFC-a. Zapravo, to je istina, budući da je Taisumov uklonjen sa službenog UFC rostera, no on sam otkriva kako postoji mogućnost da se vrlo brzo tamo i vrati. Naime, on samo još uvijek nije produžio ugovor, što ne znači da uskoro i neće.

 

Taisumov (27-6, 7-2 UFC) se trenutno nalazi u Austriji gdje, koliko mu to trenutna situacija dozvoljava, trenira sa svojim Tiger Muay Thai timom. Kaže kako je trenutno u situaciji razmatranja najbolje opcije za nastavak borilačke karijere.

"Moj UFC ugovor je istekao i trenutno provjeravamo kakve su nam opcije kod drugih organizacija. Ostanak u UFC-u i dalje je opcija. No, problem je što ne mogu dobiti borbi koliko želim zbog svojih problema s vizom. Imam novog odvjetnika koji u suradnji s UFC-om pokušava riješiti taj problem. Trenutno ne mogu reći kako će se moj put nastaviti, osim da je sve moguće. U bližoj budućnosti očekujete novosti", izjavio je Taisumov za MMA Junkie.

On je sedam od svojih šest UFC pobjeda ostvario nokautom, a porazom u rujnu od Diega Ferreire prekinut mu je niz od šest uzastopnih pobjeda. Spomenuti problem s rijetkim nastupima uistinu je velik. Naime, nastupio je samo po jednom u posljednje četiri godine. Pretpostavlja se da mu problem oko dobivanje vize stvaraju fotografije s oružjem nastale u Čečeniji, odakle je Taisumov rodom te odakle je emigrirao u Austriju.

Njegov ostanak u UFC-u bio bi dobra vijest za fanove, no svakako je potrebno osigurati mu veći broj nastupa kojima bi ovaj član lake kategorije mogao potvrditi svoju kvalitetu.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!