UFC

Taisumov nije napustio UFC: 'Poslušat ću sve ponude, ostanak u UFC-u također je opcija'

Mairbek Taisumov
 screenshot/Youtube
Iako su mediji prvobitno objavili kako se Mairbek Taisumov nalazi među 13 boraca i borkinja koji više nisu članovi UFC-a, čečenski borac iz Austrije otkrio je kako samo još uvijek nije odlučio potpisati novi ugovor s promocijom nego da prvo želi poslušati i sve ostale ponude.

Malo je reći da su fanovi ostali neugodno iznenađeni kad se ime Mairbeka Taisumova našlo među 13 boraca i borkinja koji više nisu dijelom UFC-a. Zapravo, to je istina, budući da je Taisumov uklonjen sa službenog UFC rostera, no on sam otkriva kako postoji mogućnost da se vrlo brzo tamo i vrati. Naime, on samo još uvijek nije produžio ugovor, što ne znači da uskoro i neće.

Taisumov (27-6, 7-2 UFC) se trenutno nalazi u Austriji gdje, koliko mu to trenutna situacija dozvoljava, trenira sa svojim Tiger Muay Thai timom. Kaže kako je trenutno u situaciji razmatranja najbolje opcije za nastavak borilačke karijere.

"Moj UFC ugovor je istekao i trenutno provjeravamo kakve su nam opcije kod drugih organizacija. Ostanak u UFC-u i dalje je opcija. No, problem je što ne mogu dobiti borbi koliko želim zbog svojih problema s vizom. Imam novog odvjetnika koji u suradnji s UFC-om pokušava riješiti taj problem. Trenutno ne mogu reći kako će se moj put nastaviti, osim da je sve moguće. U bližoj budućnosti očekujete novosti", izjavio je Taisumov za MMA Junkie.

On je sedam od svojih šest UFC pobjeda ostvario nokautom, a porazom u rujnu od Diega Ferreire prekinut mu je niz od šest uzastopnih pobjeda. Spomenuti problem s rijetkim nastupima uistinu je velik. Naime, nastupio je samo po jednom u posljednje četiri godine. Pretpostavlja se da mu problem oko dobivanje vize stvaraju fotografije s oružjem nastale u Čečeniji, odakle je Taisumov rodom te odakle je emigrirao u Austriju.

Njegov ostanak u UFC-u bio bi dobra vijest za fanove, no svakako je potrebno osigurati mu veći broj nastupa kojima bi ovaj član lake kategorije mogao potvrditi svoju kvalitetu.

Linker
19. travanj 2024 22:08