UFC

'Tapkao si u tri kategorije!' Khabib odgovorio na Conorovu P4P ljestvicu

Khabib Nurmagomedov
 screenshot
Nije dugo trebalo da se pojave reakcije na ljestvicu najboljih boraca u UFC povijesti, koju je Conor McGregor jučer iznio putem serije objava na Twitteru. Najzanimljivi odgovor, koji će podržati mnogi fanovi, iznio je Khabib Nurmagomedov.

"Veliki niz pobjeda prekidom unutar dvije divizije. Anderson Silva je najveći borac svih vremena. Moj niz pobjeda prekidom je kroz tri divizije, uz status prvaka u dvije. Ja sam broj 2, ako ne i na podjeli prvog mjesta. No, prvo mjesto je sigurno na kraju karijere. I to ću postići vrlo lako. GSP je treći. Puno manje pobjeda prekidom, no bio je prvak u dvije divizije. Unatoč tome, daleko je od prva dva mjesta. Razlozi = Napustio je velter uz puno primljene štete i pobjedu upitnom odlukom. Nikad se nije vratio u velter i izbjegao je borbu protiv Andersona. Vratio se tek kad se trebao boriti protiv jednookog borca. Igrao je na sigurno", dio je onoga što je Conor McGregor napisao, slažući svoju vlastitu "all time pound-for-pound" ljestvicu UFC boraca.

Na istoj je Jona Jonesa postavio na četvrto mjesto, dok dalje od toga nije išao. Borci poput Stipe Miočića, Daniela Cormiera, Henryja Cejuda te naposljetku i Khabiba Nurmagomedova nisu niti spomenuti. No, zato je Nurmagomedov pronašao vremena ostaviti svoj komentar.

"Tapkao si u perolakoj, tapkao si u lakoj i tapkao si u velter kategoriji. Nikad nisi obranio titulu, niti u UFC-u niti u Cage Warriorsu. Propustio si više nego GSP, Anderson Silva i Jon Jones zajedno. Ti si jedino najveći UFC borac u povijesti Twittera", napisao je prvak lake kategorije.

U perolakoj kategoriji Conora je završio Artemij Sitenkov, dok se još borio u Cage Warriors promociji. Tamo je tapkao i u lakoj kategoriji, gdje ga je savladao Joseph Duffy, a drugo tapkanje u kategoriji do 70 kilograma došlo je u borbi upravo protiv Khabiba. Spomenuti poraz u velteru nanio mu je Nate Diaz. Informacija o obranama titule također je točna, a svakako vrijedi i spomenuti da je priliku napasti titulu UFC-ove lake kategorije dobio bez da je ijednom prije toga u istoj nastupio.

Realno, brojke govore kako je Conor McGregor zapravo još uvijek vrlo daleko od statusa "GOAT-a" ovog sporta ili UFC promocije. No, isto tako vrijedi uzeti u obzir ono što se u brojkama ne vidi, a to je njegov sav utjecaj na popularnost istog. Zbog svega toga spomenute ljestvice većinom i jesu subjektivan izbor njihovih autora.

Linker
17. travanj 2024 16:59