UFC

Teixeira ugušio Santosa u trećoj rundi borbe pune preokreta, velika pobjeda neuništivog Arlovskog

Thiago Santos i Glover Teixeira
 screenshot
Glover Teixeira savladao je Thiaga Santos gušenjem u trećoj rundi glavne borbe UFC Fight Nighta 182

Sjajnu glavnu borbu UFC Fight Nighta 182 ponudili su fanovima Glover Teixeira i Thiago Santos, dva iskusna UFC-ova Brazilca iz samog vrha poluteške kategorije. Pobjedu je na kraju, iako je već u petom desetljeću života te unatoč tome što se dva puta tijekom borbe našao u problemima, odnio Teixeira, gušenjem u trećoj rundi.

Sam početak borbe pripao je Santosu koji je odmah dobro osjetio distancu i pokušao nekoliko atraktivnih udaraca prije nego je desnom snažno pogodio Teixeiru, koji je automatski bio vidno uzdrman i u problemima. Osjetio je to Santos i krenuo žešće, s ciljem da borbu odmah završi, na što Glover reagira ulaskom u klinč. Klinčem je smirio napade Santosa, a onda je brzo odveo borbu u parter gdje je krenuo dominirati i pogađati udarce. Posao je do kraja runde odradio dominantno te je na samom kraju imao pokušaj gušenja, ali nije bilo vremena. Slično je nastavio i u drugoj rundi, gdje je borbu odmah odveo na pod te dominantno odradio svih pet minuta, tijekom kojih je Santos radio dovoljno tek da uspije ostati u borbi.

Napao je Teixeira odmah na početku treće runde, no sad Santos brani rušenje te pogađa opaki desni kroše kojim Glovera šalje na pod. Krenuo je za njim i počeo ga pogađati iz gornje pozicije, no 41-godišnjak je pokazao ogromnu izdržljivost. Uspio je ostao pribran nakon serije jakih udaraca, dočekati svoju priliku te okrenuti situaciju u parteru. Nakon što se podigao, Teixeira je napao leđa svog sunarodnjaka, došao do čvrstog zahvata oko vrata i vrlo brzo ga prisilio na tapkanje za svoju petu pobjedu u nizu. Uistinu sjajnu borbu priuštila su fanovima ova dva ratnika.

Zanimljivu i uzbudljivu sunaslovnu borbu odradili su Andrei Arlovski i teškaški potencijal Tanner Boser. Zapravo, bio je to jedan taktički teškaški rat koji je pripao iskusnijem borcu. Boser je bio veliki favorit i to je opravdao u prvoj rundi, tijekom koje se bolje kretao i više pogađao. Ipak, najviše toga što je Boser prezentirao odnosilo se na low kickove, dok je Bjelorus pogađao manje, ali je ostavljao bolji dojam. Posebno se navedno dalo oslikati u drugoj i trećoj rundi, koje također možemo opisati nadmudrivanjem u kojem je iskustvo prevladalo. Boser je na nekoliko udaraca vidljivo reagirao, dok je Arlovski sve primao bez problema i vjerojatno je to presudilo kod sudaca, koji su, svaki po dvije različite runde, jednoglasno bodovali u korist bivšeg prvaka. Zapravo su sve tri bile vrlo neizvjesna i uistinu su nijanse odlučivale, a teško bi tko mogao prigovoriti i da je odluka otišla na stranu Kanađanina. 41-godišnji Pitbull tako je došao do druge ovogodišnje pobjede, a pobjedom protiv potencijala kakav je Boser je potvrdio da i dalje nema namjeru zaustaviti se niti ga se smije otpisati.

Na ostatku glavnog programa, Raoni Barcelos jednoglasnom je odlukom savladao Khalida Tahu, Giga Chikadze je krasnim nokautom zaustavio Jameya Simmonsa, tako nastavivši svoj sjajan niz, dok je Yan Xiaonan pobjedom nad Claudijom Gadelhom potvrdila kako u slamka kategoriji postoji još jedna Kineskinja sa šampionskim ambicijama. Pobjede na uvodnom programu pripale su Trevinu Gilesu, Alexandru Romanovu, Darrenu Elkinsu, Maxu Griffinu i Gustavu Lopezu, a svih pet borbi završilo je prekidom.

UFC Fight Night 182 - Rezultati

Glover Teixeira def. Thiago Santos - SUB (R3 1:49)
Andrei Arlovski def. Tanner Boser - jednoglasna sudačka odluka
Raoni Barcelos def. Khalid Taha - jednoglasna sudačka odluka
Giga Chikadze def. Jamey Simmons - TKO (R1 3:51)
Yan Xiaonan def. Cláudia Gadelha - jednoglasna sudačka odluka

Trevin Giles def. Bevon Lewis - TKO (R3 1:26)
Alexandr Romanov def. Marcos Rogério de Lima - SUB (R1 4:48)
Darren Elkins def. Luiz Eduardo Garagorri - SUB (R3 2:22)
Max Griffin def. Ramiz Brahimaj - TKO (R3 2:03)
Gustavo Lopez def. Anthony Birchak - SUB (R1 2:43)

Linker
20. travanj 2024 02:33