UFC

Tek što je riješio jednog izazivača, Jones će ovog vikenda saznati idućeg

Jan Blachowicz vs. Corey Anderson
 screenshot/Youtube
UFC-ov prvak poluteške kategorije, Jon Jones, prije samo nekoliko dana je rekordni put obranio svoju titulu, savladavši Dominicka Reyesa. Samo tjedan dana kasnije, putem glavne borbe UFC Fight Nighta 167, saznat će tko bi mu trebao biti idući izazivač.

Iako Jon Jones doslovno već devet godina vlada njome, uz tek jednu pauzu dok se borio sa svojim vlastitim 'demonima', poluteška kategorije već dugo nije bila ovako kvalitetna i uzbudljiva. Nekoliko je tu boraca šampionskih ambicija koji čekaju svoju priliku, a dva najozbiljnija odmjerit će snage već ovog vikenda.

Jon Jones trebao bi svog idućeg izazivača dobiti kroz glavnu borbu UFC Fight Nighta 167, koji se održava u Rio Ranchu, savezna američka država New Mexico. U njoj će zapravo revanš odraditi Corey Anderson i Jan Blachowicz. Riječ je o borcima s trenutno najimpresivnijim nizovima u kategoriji te će pobjedniku izuzetno teško biti uskratiti status borca koji treba napasti titulu već u idućem nastupu.

Corey Anderson (13-4, 10-4 UFC) trenutno je u nizu od četiri pobjede, gdje je svakako najvažnija ona posljednja s UFC 244 priredbe. Tamo je nokautom u prvoj rundi savladao Johnnyja Walkera, borca koji je glasio za novo veliko ime kategorije. Nadao se kako će gašenje jednog takvog "hype" dovesti do instantne pozicije izazivača, ali Dominick Reyes ipak je dobio priliku prije njega. Anderson će svoju poziciju morati potvrditi tako da još jednom savlada Jana Blachowicha.

Blachowicz (25-8, 8-5 UFC) se trenutno nalazi u formi karijere. Slavio je u šest od posljednjih sedam borbi, gdje su svakako najvažnije dvije zadnje, protiv Lukea Rockholda i Jacarea Souza. Prije toga je doživio poraz od Thiaga Santosa, kojim je u tom trenutku prekinut njegov niz od četiri pobjede (Krylov, Manuwa, Cannonier, Clark). 36-godišnji Poljak u svakom slučaju ima sve reference za napad na titulu, posebno ako osveti poraz od Andersona.

Taj spomenuti poraz doživio je u rujnu 2015. godine, na UFC 191 priredbi. Anderson je tada na račun agresivnosti i pritiska napravio dovoljno da dođe do pobjede jednoglasnom sudačkom odlukom nakon tri runde. Ovog puta borba je na pet, a obojica se nadaju kako će im to zapravo biti prednost.

Kako se Rio Rancho nalazi nedaleko Albuquerquea, grada u kojem je obiteljski dom Jona Jonesa, moguća je i da se prvak pojavi u publici te da uživo poprati borbu kroz koju će, ako UFC slučajno nema neke druge planove, saznati protiv koga bi se trebao boriti već početkom ili sredinom ljeta.

Linker
20. travanj 2024 06:22