UFC

Teškaški okršaj Derricka Lewisa i Blagoya Ivanova odlazi u Madison Square Garden

Derrick Lewis
 Youtube
UFC je krenuo s ugovaranjem borbi za svoj ovogodišnji posjet Madison Square Gardenu. Čini se kako je sve dogovoreno za teškašku borbu koja bi Derricka Lewisa vratila u najglasovitiju svjetsku sportsku dvoranu. "Black Beast" bi se trebao boriti protiv Blagoya Ivanova.

Nakon što je prošle godine program u Madison Square Gardenu (UFC 230) predvodio napadom na titulu Daniela Cormiera, Derrick Lewis (21-7, 12-5 UFC) ovog će puta u MSG-u ipak nastupiti u jednoj manjoj borbi. Budući da je nakon poraza od Cormiera upisao i onaj od Juniora Dos Santosa, u New York će se vratiti s dva poraza u nizu i tražit će povratak pobjedama i za početak obranu petog mjesta na službenoj UFC-ovoj ljestvici teške kategorije.

Posao mu neće biti lak jer će njegovu poziciju na ljestvici napasti borac koji se vrlo brzo popeo do Top 10, a sad želi još više. Riječ je o Blagoyu Ivanovu (18-2, 2-1 UFC). Nakon što je u UFC debi nastupu poražen od Juniora Dos Santosa, Bugar je spojio pobjede nad Benom Rothwellom i Taijem Tuivasom, čime je potvrdio kako se od njega može očekivati puno toga. Ipak, u njegovom načinu borbe postoji još mjesta za napredak i već u ovoj borbi tražit će priliku da prezentira što je napravio između prethodne i ove borbe. Pobjeda nad Lewisom svakako bi bila najveća u njegovoj MMA karijeri i usmjerila bi ga prema poziciji potencijalnih izazivača.

UFC 244 potvrđen je za 2. studenog i još uvijek nema službeno najavljenih borbi, no nema sumnje kako će UFC ponovno ići na to da u Madison Square Garden dovedu ono najbolje od u tom trenutku raspoloživog. Već ova borba daje nam do znanja kako će se poprilično paziti na to da se fanovima dovedu dobre borbe. Lewisov nevjerojatni osjećaj za nokaut protiv vrhunskog sambo hrvanja Blagoya Ivanova zvuči jako dobro i teško da itko može u startu pretpostaviti u kojem će smjeru ova borba otići. Posao matchmakera je da naprave tako nešto, a u posljednje vrijeme to rade jako dobro.

Linker
19. travanj 2024 22:59