UFC

Težak udarac za UFC: 'Izgubit ćemo preko 100 milijuna dolara'

Dana White
 Screenshot/Youtube
UFC se sa svojim priredbama na scenu vratio nešto ranije od drugih velikih sportskih organizacija, ali eventi pred praznim tribinama itekako će utjecati na financijsku sliku najveće svjetske MMA promocije.

Prema riječima Dane Whitea, procjene govore da bi UFC do kraja godine mogao pretrpjeti gubitke veće od čak 100 milijuna američkih dolara.

Iako su se neke stvari pokrenule, budućnost je još uvijek nejasna i predsjednik UFC-a razumije zašto postoje poslovi i organizacije koje se još uvijek nisu pokrenuli od izbijanja pandemije koronavirusa.

"Pogledajte ove druge sportove. Pitaju se - 'Hoćemo li krenuti ili ne?' Veliki je problem taj što su događaji zabranjeni za gledatelje. Mi ćemo, recimo, izgubiti preko 100 milijuna dolara ove godine. Bilo bi mi puno lakše sjesti i pričekati da sve ovo prođe. To je isto dobra opcija za puno ljudi. Evo, pogledajte što se događa s filmovima. Zašto ih ne objavljuju? Imaju ih spremne, ali znaju da im prijeti gubitak od možda i nekoliko stotina milijuna dolara jer ljudi ne mogu u kina", rekao je White novinarima nakon vaganja za UFC on ESPN 9 priredbu.

Dana u istom razgovoru nije htio govoriti o tome kada bi se profitabilni borci poput Conora McGregora mogli vratiti u akciju. A MMA Fighting kao dio te teme navodi podatak prema kojem je slavni Irac sudjelovao u šest od 10 najvećih MMA zarada od prodaja ulaznica u povijesti Nevade. Navodno je tu u njegovom slučaju riječ o zaradi koja premašuje 60 milijuna dolara...

"Prije tri mjeseca sam još mogao s nekakvim činjenicama odgovarati na vaša pitanja, ali sada više ne mogu. Jednostavno ne znam što slijedi. Još otkako je nastao ovaj kaos pokušavam biti korak ispred njega. I čak kad uspijemo to napraviti, idući dan bi se situacija već promijenila. Ne znaš što će se dogoditi i kad će se dogoditi. Samo pokušavam biti što spremniji i pametniji oko svega", dodao je White.

UFC je podsjetimo, 'korona pauzu' prekinuo već 9. svibnja s prvom od tri sada već održane priredbe u Jacksonvilleu. Večeras nas u Las Vegasu čeka novi event s Tyronom Woodleyjem i Gilbertom Burnsom kao glavnim zvijezdama, a na istoj lokaciji (APEX kompleks) čeka nas i UFC 250 koji je na rasporedu 6. lipnja.

Linker
23. travanj 2024 12:56