UFC

Thiago Santos operirao oba koljena, operacija trajala četiri sata!

Thiago Santos
 Instagram
Donedavni prvi izazivač u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji Thiago Santos je u četvrtak odradio operacije na oba ozlijeđena koljena. Brazilac je o operativnom zahvatu koji je podrazumijevao rekonstrukciju menisnusa i ligamenata u lijevom koljenu i meniskusa u desnom, izvijestio na društvenim mrežama.

Ovo je drugi put da se "Marreta" morao podvrgnuti operaciji desnog koljena ove godine. No, očito je da prva operacija nije odradila posao do kraja. S druge strane, lijevo koljeno je ozlijedio tijekom meča protiv Jona Jonesa 7. srpnja u Las Vegasu. Podsjetimo kako je Santos izgubio podijeljenom odlukom sudaca, a mnogi se pitaju kako bi meč izgledao da je do kraja bio potpuno zdrav. Naime, tijekom dvoboja koljeno mu je konstantno "iskakalo", a on je gubio ravnotežu i na njega se nije mogao u potpunosti osloniti. Pravo je čudo da je izdržao do samog kraja i da je tom nogom čitavo vrijeme udarao prvaka.

"Nakon četiri sata operacije liječnici kažu da je sve sada popravljeno. Sada će mi fokus biti na punom oporavku kako bih se vratio što bolji i što snažniji", napisao je Santos na Instagramu uz fotografiju u invalidskim kolicima.

35-godišnji Brazilac je od prelaska u polutešku diviziju ubilježio tri impresivne pobjede koje su ga i dovele do meča za titulu prvaka na UFC-u 239. Za sada se ne zna kada bi se ponovno mogao vratiti u akciju.

Linker
16. travanj 2024 15:01