UFC

Thiago Santos želi da UFC Jonesu oduzme pojas: 'Ova kategorija zaslužuje novog prvaka'

Jon Jones i Thiago Santos
 Screenshot/Youtube
Iako novo uhićenje Jona Jonesa nije posebno iznenadilo MMA zajednicu, koja je već navikla na problematičnog prvaka, ne stišavaju se reakcije UFC-ovih boraca, a posebno onih koji se žele dokopati Jonesovog pojasa.

Jon Jones (26-1 MMA, 20-1 UFC) opet je završio iza rešetaka nakon što je priveden zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i nemarnog rukovanja vatrenim oružjem. Policija je "Bonesa" zatekla za volanom s otvorenom bocom alkoholnog pića i pištoljem iz kojeg je, sumnja se, i zapucao prije dolaska policije.

UFC-ov komentar na Jonesovo uhićenje tek se očekuje, a među Jonesovim rivalima ima i onih koji smatraju da prvaku treba oduzeti pojas.

Jedan od njih je i Thiago Santos (21-7 MMA, 13-6 UFC) koji je prošlog ljeta izgubio meč za titulu protiv Jonesa podijeljenom odlukom sudaca, iako su mnogi smatrali da je učinio dovoljno za pobjedu. Santos je do te borbe imao četiri pobjede u nizu, osam u posljednjih devet mečeva, a od tada se oporavlja nakon operacije koljena. Ozljede je zadobio upravo u meču s Jonesom kojemu je zadao velike probleme. Brazilac sada traži novi meč za pojas, ali ovaj put protiv Dominicka Reyesa (12-1 MMA, 6-1 UFC), posljednjeg Jonesovog suparnika, koji je u veljači također izgubio od prvaka kontroverznom sudačkom odlukom nakon sjajne predstave.

"Mislim da UFC-ova poluteška kategorija treba novog prvaka (Jednog koji ne upada uvijek u probleme). Mislim da smo Reyes i ja zaslužili boriti se za taj pojas", poručio je Santos UFC-u.

Jonesu je već triput oduziman pojas prvaka, dvaput zbog pada na doping testovima, a jednom zbog kršenja UFC-ovih pravila ponašanja (bio je pozitivan na kokain). Na tron se vratio u prosincu 2018. pobjedom protiv Alexandera Gustafssona.

Linker
19. travanj 2024 14:24