UFC

Tijekom oporavka od operacije koljena, Kevin Lee ozlijedio drugo koljeno

Kevin Lee
 VANESSA CARVALHO / BRAZIL PHOTO PRESS / Brazil Photo Press / AFP
Iako još uvijek nije završio rehabilitaciju trenutne ozljede, Kevin Lee već mora krenuti u novu

Izuzetno loša sreća zadesila je UFC-ovog borca lake kategorije, Kevina Leeja. Osim što je u ožujku poražen od Charlesa Oliveire, "Motown Phenom" je nedugo nakon toga doživio ozljedu prednjih križnih ligamenata lijevog koljena. Vrlo brzo bio je na operacijskom stolu te je krenula rehabilitacija. Ona mu je bila u završnoj fazi i polako se trebao vratiti treningu, kad se ovih dana pojavila nova ozljeda. Također su u pitanju prednji križni ligamenti, ali ovog puta na drugom koljenu.

Lee je u svibnju najavio kako bi se mogao borbama vratiti u studenom, a tijekom ovog mjeseca trebao je krenuti s ozbiljnijim treningom. Ipak, pauza će se sad sigurno odužiti do iduće godine. Da se nešto ozbiljno dogodilo, otkrio je svojom posljednjom objavom na Instagramu. Snimio se kako odlazi iz bolnice te je otkrio kako je prošao operaciju desnog koljena. Tu je i drugi video, na kojem je pokazao ožiljak na lijevoj nozi. Njega je operiraopočetkom svibnja.

27-godišnji Lee (18-6, 11-6 UFC) poražen je u tri od posljednje četiri borbe. Jedina pobjeda unutar tog neugodnog niza mu je nokaut protiv Gregora Gillespieja. Prije te borbe krenuo je s treninzima u kanadskom Tristar timu kod trenera Firasa Zahabija i očekivao se njegov uzlet. Ipak, trenutno ga je u tome zaustavio Oliveira.

Najbliže vrhu UFC-a Lee je do sada stigao u lipnju 2017. godine. Imajući iza sebe niz od pet pobjeda, borio se protiv Tonyja Fergusona za privremenu titulu lake kategorije, no poražen je prekidom u trećoj rundi. Već godinama smatra ga je jednim od najvećih potencijala, no nikako da taj potencijal u potpunosti oplodi. Svoje najveće pobjede do sada ostvario je protiv Edsona Barboze, Michaela Chiese i Francisca Trinalda, a pokušao se prošle godine kratko pronaći i u velter kategorije, no porazom od Rafaela Dos Anjosa vrlo brzo je vraćen u diviziju do 70 kilograma.

Linker
23. travanj 2024 06:05